News

“Războiul din Ucraina este doar încălzirea pentru un conflict major între SUA şi China”. Previziuni sumbre ale şefului Comandamentului Strategic American

Avertisment extrem al unui comandant din armata SUA. Războiul din Ucraina prevesteşte o confruntare majoră între SUA şi China
07.11.2022 | 11:31
Razboiul din Ucraina este doar incalzirea pentru un conflict major intre SUA si China Previziuni sumbre ale sefului Comandamentului Strategic American
Războiul din Ucraina prevesteşte o confruntare majoră între SUA şi China, anunţă un important comandant american Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Amiralul Charles A. Richard, șeful Comandamentului Strategic al SUA, crede că un conflict major SUA-China se întrevede tot mai clar la orizont. În opinia sa, războiul din Ucraina este doar “o încălzire pentru un conflict mai lung cu China care amenință SUA”.

“China îşi dezvoltă capacităţile militare mai repede decât SUA”

Amiralul Charles A. Richard avertizează că SUA ar trebui să se pregătească pentru un conflict cu China în viitorul apropiat. Şeful Comandamentului Strategic al SUA crede că această confruntare ar putea începe cu un act agresiv al Republicii Populare Chineze față de Taiwan.

ADVERTISEMENT

Richard, în calitatea sa de comandament cu funcţie înaltă de conducere, este responsabil pentru pregătirea și starea arsenalului nuclear american.

Aceste arme pot fi activate în cazul unui atac sau al unui răspuns la un atac cu o armă nucleară lansată de pe uscat, de pe mare sau aruncată din aer. Amiralul Richard și-a exprimat părerea în urmă cu câteva zile la un simpozion, iar Departamentul de Apărare al SUA a făcut-o publică ulterior, scrie The Wall Street Journal.

ADVERTISEMENT

Richard a subliniat că avantajul armelor avansate ale SUA față de cele ale Chinei începe uşor-uşor să se estompeze.

El a mai afirmat că războiul din Ucraina reprezintă de fapt “o încălzire” și că marele conflict cu China urmează să vină. Vom fi în curând testați, așa cum nu am mai fost de mult timp. Trebuie să inițiem schimbări fundamentale și rapide în modul în care SUA își abordează apărarea, a spus amiralul.

ADVERTISEMENT

Şeful Comandamentului Strategic al SUA spune că nu este prea încântat de situația actuală. Când se uită la acţiunile întreprinse de SUA în a descuraja amenințările Chinei, el spune că “nava americană se scufundă încet”.

Încet, dar se scufundă, având în vedere că chinezii își dezvoltă capacitățile militare mai repede decât noi“, a spus el.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce acea curbă se îndepărtează din ce în ce mai mult, nu va conta cât de bun este planul nostru operațional, cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de bune sunt armele noastre. Nu vom avea destule și aceasta este principala noastră problemă, a subliniat șeful Comandamentului Strategic al SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: