News

Războiul dintre Clotilde Armand și Romprest continuă. Edilul acuză PNL că susține compania

Clotilde Armand continuă războiul cu Romprest. Edilul susține că PNL sprijină compania.
02.06.2021 | 08:36
Razboiul dintre Clotilde Armand si Romprest continua Edilul acuza PNL ca sustine compania
ADVERTISEMENT

Primarul de la Sectorul 1 a distribuit pe rețelele de socializare o postare în care anunță că a fost informată de compania de salubrizare că nu va mai ridica gunoiul. Armand a precizat că nu va tolera astfel de lucruri.

Edilul a lansat acuzații asupra Partidului Național Liberal. Aceasta susține că un fost primar liberal a condus respectiva companie pentru o perioadă de 20 de ani și, în plus, avocații liberali sunt cei care o apără Consiliul Local al Sector 1.

ADVERTISEMENT

Războiul dintre Clotilde Armand și Romprest continuă. Edilul acuză PNL că susține compania

Operatorul de salubritate anunță, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulți să fie curat”, a anunțat edilul pe Facebook.

Clotilde Armand a continuat, aruncând acuzații asupra PNL-ului: „compania adusă de un fost primar liberal pentru o perioadă de peste 20 de ani și apărată de avocații liberali în Consiliul Local al Sector 1 (în ciuda Deciziei Curții de Conturi a României de recuperare a prejudiciului de peste 100 de milioane de lei, în ciuda raportului ANRSC care ne zice foarte clar să recuperăm banii plătiți ilegal de primarul pesedist) nu și-a plătit datoriile către furnizori”.

ADVERTISEMENT

Edilul a menționat că Romprest a primit bani de la Primărie pentru a-și plăti datoriile către furnizori, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Efectul s-a produs rapid prin refuzul celor din urmă de a primi gunoiul adus de companie.

Clotilde Armand amenință cu rezielierea contractului

Clotilde Armand a luat o decizie radicală. Acesta a precizat că va rezilia contractul dacă situația nu se remediază în 24 de ore.

ADVERTISEMENT

„Acum, lucrurile sunt foarte clare. O spun încă o dată: Dacă în maxim 24 de ore de la anunțul companiei șantajiste orice fel de gunoi (stradal sau menajer) din Sectorul 1 nu este ridicat voi rezilia contractul și în următoarea secundă un alt operator de salubritate intră în Sectorul 1,” a transmis aceasta.

„Totuși, nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Deșeuri depozitate ilegal

Primarul de la Sectorul 1 nu s-a oprit aici. Armand a lansat acuzații cu privire la modul ilegal al depozitării deșeurilor și a anunțat că a luat măsuri în acest sens.

„Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduți. Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile”.

Clotilde Armand a subliniat că situația trebuie remediată în 24 de ore, iar numărătoarea inversă deja a început. Ea a rugat locuitorii din Sectorul 1 să anunțe Poliția Locală dacă gunoiul nu este ridicat.

ADVERTISEMENT