Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Războiul dintre suporterii lui Dinamo și Dorin Șerdean a atins cote maxime: „E ilegal ce fac. Am cerut dizolvarea APCH!”. Video Exclusiv

Conflictul PCH - Dorin Șerdean este la cote extreme, iar omul de afaceri a dezvăluit, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, că a cerut dizolvarea asociației suporterilor.
04.02.2023 | 10:10
Razboiul dintre suporterii lui Dinamo si Dorin Serdean a atins cote maxime E ilegal ce fac Am cerut dizolvarea APCH Video Exclusiv
Dorin Șerdean nu renunță: „E ilegal ce fac. Am cerut dizolvarea APCH!”.
ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean, acționarul majoritar al lui Dinamo, a declarat că e gata să aducă bani la Dinamo și vrea să revină în Ștefan cel Mare. Afirmația sa a pus paie pe foc în relațiile deloc cordiale cu suporterii, iar conflictul cu PCH este la cote extreme.

Dorin Șerdean rămâne ferm pe poziții: ”Am cerut dizolvarea APCH”

Suporterii lui Dinamo doresc să scape cu orice preț de Dorin Șerdean. Și, după cum a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, Eduard Galan, președintele DDB, i-a fost făcută o ofertă pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri pare însă decis să nu renunțe la statutul său. Ba mai mult, fostul preşedinte de la Dinamo, repus în drepturi după ce a câştigat procesul cu clubul, vine cu o veste bună.

Omul de afaceri din Alba Iulia a spus la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că este în discuţii cu un nou investitor, care să poată salva clubul şi să rezolve problemele financiare.

ADVERTISEMENT

Însă atrage atenția că problema cea mai mare o reprezintă Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH). Care au făcut nefezabil inclusiv planul de reorganizare prin faptul că au susținut clubul cu bani acordați sub formă de împrumut.

O metodă pe care o consideră ilegală. Și care l-a determinat să ceară în instanță dizolvarea APCH. A explicat totul într-o intervenție în cea mai recentă ediție a FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

”Sunt într-un conflict flagrant”

Dorin Șerdean spune că APCH comite o ilegalitate pentru că nu are în obiectul de activitate atribuții care să-i permită să ofere sume sub formă de împrumut.

”Juridic, ei funcționează ca o asociație. Ca un ONG. ONG-urile nu se înscriu la Registrul Comerțului. Se înscriu la judecătorii. În statut, există obiectul de activitate și scopul pentru care a fost creată asociația respectivă.

ADVERTISEMENT

Sunt asociații care strâng bani, știți bine, în vederea ajutorării unor persoane, unor categorii defavorizate. Dar ei au în Statut o relație cu CS Dinamo.

Așa scrie, și mai există sintagma folosită în actul respectiv, Clubul Sportiv Dinamo. Dar Clubul Sportiv Dinamo, sau CS Dinamo, sau Clubul Dinamo, altă sintagmă folosită acolo, nu înseamnă SC Dinamo 1948 SA.

Categoric nu pot împrumuta. Pentru că nu este în obiectul de activitate. În niciun aliniat nu specifică acest lucru. În toate aliniatele care sunt trecute în Statut se discută despre relația pe care ei o au ca suporteri cu Clubul Sportiv Dinamo, sau Dinamo. Sau secțiile sportive.

Înseamnă handbal, volei, și toate celelalte. Pentru că știți, ei sunt prezenți acolo unde joacă Dinamo, la meciuri de hanbal, volei, baschet, și așa mai departe.

Și mai sunt trecute, ajutorarea suporterilor care au posibilități reduse, ajutorarea fostelor glorii, legendelor dinamoviste. Deci ei sunt într-un conflict flagrant”, a precizat Dorin Șerdean.

”Să-mi dea instanța dreptate”

Omul de afaceri nu se teme de posibilele repercusiuni ale acțiunii sale în instanță. El spune că amenințările primite până acum fac parte din viață. Și consideră că soluția de aplanare a conflictului cu APCH este în mâna Asociației.

”Niciodată n-am avut un dialog în ultimii doi ani. Mă refer la conducere. Dacă mă întorc, și există o soluție (n.r. de aplanare a conflictului), în primul rând ar trebui să răspundă ei la această întrebare. 

Dacă eu vin cu o soluție pentru echipă, ar trebui să continue în felul acesta, în care au făcut-o? Și au făcut-o inutil, gratuit. Pentru că eu mi-am permis să spun adevărul și acum doi ani.

Și am spus: banii aceia care intră în club sub formă de împrumut, pe termen lung, înseamnă înmormântarea lui Dinamo. Și uite că s-a întâmplat așa.

Dar vreo trei-patru luni m-au înjurat. M-au făcut praf. Că sunt mincinos. Și după aceea au început să recunoască: da, nu puteam să dăm altfel banii…Serios? E bine așa, să-l îngropăm?

În momentul în care tu ai ponderea aceea uriașă de datorii, provenită din bani donați de suporterii dinamoviști. Dacă întrebați pe oricine care a dat 48 de euro, nu cred că dorea să dea banii aceia cu împrumut. Dar asta este altă poveste.

Și dacă le-am spus adevărul, am devenit inamicul public numărul unu. Asta este. Mi-am asumat. Am spus adevărul, că nu puteam să nu-l spun.

Să ne oprim și să fie găsite alte soluții. Pentru că există marketing pe lumea asta, merchandising. Și le-am spus acest lucru, s-au supărat pe mine.

Știți care este problema, să-mi dea instanța dreptate. Că aceasta este realitatea”, a concluzionat Dorin Șerdean la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT