Sport

Războiul fraților în Barcelona – Real Madrid! Familia Aranda, împărţită în două de El Clasico

Războiul fraților Aranda în Barcelona - Real Madrid. Rivalitatea se tranșează ”în iarbă”. Óscar în tricoul ”Los Blancos”, iar Antonio în ”azulgrana”. Pentru moment, la echipele secunde.
24.10.2021 | 12:15
Razboiul fratilor in Barcelona  Real Madrid Familia Aranda impartita in doua de El Clasico
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Barcelona împarte lumea în două. Pe toate meridianele. În fiecare rundă din La Liga. Și mai abitir când este momentul lui El Clasico. Iar ”rivalii” pot să fie în aceeași casă. Este și cazul fraților Óscar și Antonio Aranda din Granada. Care, în urmă cu ani, când erau mici socios, nu anticipau că vor scrie istorie.

Războiul fraților în versiunea El Clasico juvenil

După 7 ani, Real Madrid Castilla și Barcelona B sunt din nou rivale în Primera División RFEF. Aici, spre deosebire de situația din La Liga, la momentul duelului, Barca era în față. Cu patru puncte. Iar cei doi au devenit eroii unui duel istoric. Pentru că este prima dată când doi frați se înfruntă într-un meci al echipelor B. Óscar pentru Los Blancos, iar Antonio pentru catalani.

ADVERTISEMENT

Ambii și-au început cariera la Huétor Vega. Au trecut apoi la Granada 74 și Granada CF. După care au pornit pe drumuri diferite. Óscar Aranda (29 aprilie 2002) a trecut pe la Málaga, evoluând în trupa Juvenil C. Și a ajuns la Real Madrid în 2018. Atrăgându-i atenția inclusiv lui Zidane. Care l-a convocat şi în lotul primei echipe în sezonul 2020-2021.

Antonio este cu doi ani mai mare. Este născut pe 7 octombrie 2000. A venit liber de contract la catalani, de la Recreativo Granada. Mijocaș ofensiv, care poate juca și în bandă, are contract până la 30 iunie 2023, cu opțiune pentru unul suplimentar. Clauza de reziliere este de 50 de milioane.

ADVERTISEMENT

Iar dacă urcă la prima echipă, suma se dublează. Un semn că este un jucător interesant. Și cu perspective. Poate nu pentru Barcelona, ținând cont de vârstă și post. Dar spre alte echipe din La Liga sau din străinătate, precum alte nume crescute de La Masia. Sau trecute pe la echipa B.

Remiză în El Clasico, varianta echipelor secunde

Cu o săptămână înainte de derby-ul din La Liga, Real Madrid Castilla şi Barcelona B s-au duelat în etapa a 8-a din Primera División RFEF. Meciul s-a terminat cu o remiză, scor 0-0, însă fraţii Aranda au fost pe teren din primul minut.

ADVERTISEMENT

Oscar Aranda a fost integralist la Real Madrid B şi s-a ales cu un cartonaş galben, în timp ce Antonio Aranda a bifat 56 de minute, înainte să fie schimbat cu Abdessamed Ezzalzouli.

Visează la exemple celebre

Dacă războiul fraților se va muta și în La Liga, oferind și mai multă substanță duelului, vom vedea. Un lucru este sigur. Ambii au talent. Și, cu siguranță, privesc la exemple de reușită din fotbalul internațional. Mai cu seamă că echipele la care evoluează au dat exemple nenumărate de laureați în Cupa Campionilor sau, mai târziu, Champions League.

ADVERTISEMENT

Sunt 6 perechi de frați care au reușit performanța. Olandezii de Boer, Frank și Ronald, care au fost și coechipieri, cu Ajax, în 1995. Apoi, în 1999, exemplu similar, la Manchester United, cu Gary și Phil Neville. În acel meci nebun, de pe Nou Camp, tranșat pe final contra lui Bayern.

Numele de familie Laudrup a devenit faimos printre mulți fani de fotbal de Michael. Cel ce a câștigat, sub conducerea lui Cruyff, cel mai important trofeu european, cu Barcelona, în 1992. Iar apoi a luat și titlul cu Real. În timp ce fratele său, Brian, a jucat pentru echipe precum Rangers, Bayern München, Fiorentina, Chelsea și AC Milan. Cu Rossoneri, Brian a fost încoronat campion al Europei în 1995.

Lista continuă cu Gabi Milito (Barcelona 1999) și Diego, un an mai târziu, cu Interul lui Mourinho. Apoi cu Thiago Alcantara (două trofee, cu Barca și Bayern) și Rafinha, laureat tot în tricoul catalanilor. Și, în fine, Theo Hernandez, cu Real, respectiv Lucas, cu Bayern.

ADVERTISEMENT