Fotbal international

Războiul Gary Neville – Cristiano Ronaldo continuă: ”E momentul să înțeleagă ce se întâmplă”

Decizia lui Fernando Santos de a nu-l titulariza pe Cristiano Ronaldo i-a dat apă la moară lui Gary Neville, care n-a ratat ocazia să-l ”taxeze” dur pe portughez.
08.12.2022 | 13:49
Razboiul Gary Neville  Cristiano Ronaldo continua E momentul sa inteleaga ce se intampla
Gary Neville n-a ratat ocazia de a-l taxa pe Cristiano Ronaldo după ce portughezul n-a fost titular cu Elveția.
ADVERTISEMENT

Decis să se despartă de Manchester United, Cristiano Ronaldo nu s-a războit doar cu antrenorul Erik ten Hag, ci și cu fostele glorii ale echipei. Între care și Gary Neville. Iar acum, când, portughezul n-a fost titularizat de către Fernando Santos, contra Elveției, fostul internațional englez n-a ratat ocazia de a-l taxa.

”Acum managerul Portugaliei – care are o relație excelentă cu Ronaldo de ani de zile – îl lasă pe banca de rezerve”, a spus, tranșant, Neville

Cu două sezoane în urmă, Manchester United dădea semne că ar putea reveni în prim-plan în Premier League. Iar Cristiano Ronaldo, care cunoștea mediul de-acolo, și-a spus că gruparea britanică poate reprezenta o bună oportunitate pentru cariera sa.

ADVERTISEMENT

Pentru că venea din postura de star indubitabil, în fața colegilor, și avea suportul fanilor. Iar dacă echipa obținea rezultate, desigur, avea partea leului.

Numai că lucrurile n-au mers așa cum își dorea. Și, după ce Manchester United a ratat prezența în Champions League, Cristiano și-a dorit să plece la o altă echipă.

ADVERTISEMENT

A făcut valuri pe această temă întreaga vară. Dar și după ce, obligat să continue la United, a început să lucreze cu Erik ten Hag. Când era, parcă, mai preocupat să critice, decât să pună umărul alături de colegi.

Avea și aliați, precum Piers Morgan, care i-au dat senzația că este o victimă, și a marșat pe această idee. Intrând și în dialoguri contondente cu foști jucători reprezentativi ai echipei.

ADVERTISEMENT

Între ei și Gary Neville, care i-a fost coleg în prima sa epocă la United, actualmente analist la Sky Sports. Pe care, vă amintiți, l-a și ignorat înainte de startul confruntării United – West Ham 1-0, înainte de Mondial.

A venit revanșa

Faptul că între timp a pus punct aventurii la Manchester United nu a stins vâlvătaia deja iscată. Iar acum, când a intrat doar pe finalul partidei cu Elveția, Gary Neville, unul dintre cei cu care se afla în conflict, nu a ratat prilejul de a-l contesta dur.

ADVERTISEMENT

”Când s-a întâmplat așa ceva la Manchester United, s-a spus că Erik Ten Hag are ceva cu el, că vrea să își impună autoritatea. Dar acum managerul Portugaliei – care are o relație excelentă cu Ronaldo de ani de zile – îl lasă pe banca de rezerve.

Sunt o mulțime de oameni în jurul lui Cristiano care nu îi spun adevărul. Cred că e timpul să înțeleagă și să accepte ce se întâmplă. Altfel va avea parte de un final de carieră urât”, a spus Gary Neville pentru ITV, citat de Daily Mail.

”Moștenirea lui e legitimă, e protejată, e unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Dar vin următoarele întrebări, legate de ultimii ani: a greșit managerul lui Juventus mereu, când Ronaldo nu juca ce ne așteptam?

Și managerii de la United și de la naționala Portugaliei greșesc? Toți greșesc? Ten Hag nu l-a vrut în echipă pentru că United se exprimă mai bine fără el. Santos se pare că simte la fel”, a mai spus Neville.

ADVERTISEMENT