Bătălia pe zecile de milioane de euro din Liga 1! Cum vrea FRF să pună mînă pe banii din drepturile TV

Secretarul LPF, Iustin Ştefan, alături de preşedintele Ligii, Gino Iorgulescu, le-au declarat război celor de la Federaţia Română de Fotbal:

"FRF doreşte să subjuge adminsitrativ, financiar şi sportiv toate cluburile din Liga, cu încălcarea gravă a legii! În ciuda faptului că nimeni de la ligă nu a ieşit public să vorbească despre metodele folosite. Regula u 21 este ilegală şi contravenind legilor. Este discriminatorie! Astăzi, ne asumăm public ca în cel mai scurt timp să solicităm FRF ca echipele aflate în insolvenţă să nu mai evolueze în Liga 1.

Propunem public să se treacă la evaluarea datoriilor faţă de stat! Solicităm public ca în cel mai scurt timp, FRF să implementeze aceste reguli. Am fost să discutăm despre convenţii. LPF beneficiază de autonomie administrativă, financiară şi sportivă în limitele stabilite de Federaţia Română. Adică FRF îşi creează pârghia pentru a împărţi banii din drepturile TV. Să ia bani din drepturile TV, de la cluburile din Liga I şi sa dea la alte departamente ale FRF.

Nu avem nicio problemă cu domnul Daum, îl vom sprijini, dacă ni se oferă ocazia.

Regula u 21 este ilegală! Ne-am adresat Asociaţiei Ligilor Europene, din care fac parte Premier League, Ligue 1, Primera, Bundesliga şi alte ligi mai mari decît LPF. Asociaţia spune că acest tip de rgeuli nu sînt în conformitate cu regulile europene de desfăşurare. Solicit FRF să începem un dialog pentru a stabili cerinţe minime pentru dezvoltarea academiilor de fotbal. Regula este discrimantorie pe criterii de vîrstă şi de naţionalitate. Regula afectează şi intervine în politica de transferuri a cluburilor. Solicităm mebrilor CEx ca mîine să elimine această regulă.

Vom sesiza FIFA cu privire la acţiunile din ultima perioadă a FRF", a spus Iustin Ştefan.