Sport

“Războiul preşedinţilor” la Dinamo! Florin Prunea, susţinut de Răzvan Zăvăleanu. Variantă surpriză propusă de Şerdean. Exclusiv

Dinamo va avea un nou preşedinte după ieşirea din scenă a lui Iuliu Mureşan. Florin Prunea este varianta susţinută de Zăvăleanu, în timp ce acţionarul majoritar Dorin Şerdean vine cu o variantă surpriză.
20.06.2022 | 14:35
Razboiul presedintilor la Dinamo Florin Prunea sustinut de Razvan Zavaleanu Varianta surpriza propusa de Serdean Exclusiv
Răzvan Zăvăleanu îl susține pe Florin Prunea pentru funcția de președinte la Dinamo. Dorin Șerdean are o variantă surpriză. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a reunit pe data de 20 iunie pentru pregătirea sezonului din Liga 2. “Câinii” au multe probleme de rezolvat, însă cea mai stringentă dintre ele este alegerea unui nou preşedinte, după ieşirea din scenă a lui Iuliu Mureşan.

“Războiul preşedinţilor” la Dinamo! Florin Prunea, susţinut de Răzvan Zăvăleanu

Din informaţiile FANATIK, oficialii clubului vor să rezolve această situaţie cât mai repede. Cel mai greu cuvânt în alegerea preşedintelui îl va avea Dorin Şerdean, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni.

ADVERTISEMENT

Cele 72% din acţiuni îi conferă omului de afaceri din Alba Iulia puterea de a numi noul administrator special de la club. Însă, Şerdean a participat la o întâlnire cu cei din DDB, care au 20% din club, iar reprezentantul administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a declarat că există o obligaţie morală ca Şerdean să numească un preşedinte acceptat şi de cei din DDB.

FANATIK a aflat că Răzvan Zăvăleanu susţine varianta Florin Prunea pentru postul de preşedinte, iar pentru postul de antrenor este agreată varianta Gheorghe Mihali, cel care a început pregătirea cu echipa.

ADVERTISEMENT

Conflictul cu FRF, singura piedică din cale numirii lui Prunea la Dinamo!

Există o singură problemă în acest sens. Liga 2 este sub cupola Federaţiei Române de Fotbal, fiind o competiţie organizată de FRF, iar Florin Prunea este unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Răzvan Burleanu.

În urmă cu şase ani, Florin Prunea a câştigat un proces cu FRF, care trebuia să îi plătească o sumă uriaşă, apropiată de 300.000 de euro. Relaţiile dintre cele două părţi nu s-au încălzit de-a lungul anilor, Prunea şi FRF fiind şi în ziua de azi cu săbiile încrucişate.

ADVERTISEMENT

Oficialii dinamovişti se tem că echipa ar putea avea de suferit din cauza acestei relaţii tensionate. Din informaţiile FANATIK, relaţia Prunea-FRF este singurul motiv pentru care fostul internaţional nu este încă instalat la Dinamo.

Dorin Şerdean, variantă surpriză! Îl susţine pe Ioan Mărginean

FANATIK a aflat că Dorin Şerdean are o altă propunere pentru postul de administrator special, în persoana lui Ioan Mărginean. Fostul preşedinte al celor de la Gaz Metan Mediaş este pe lista înlocuitorilor lui Iuliu Mureşan la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu nici nu ar vrea să audă de această variantă, colaborarea dintre cei doi din perioada în care Gaz Metan Mediaş se afla în insolvenţă, fiind încheiată cu un adevărat război al declaraţiilor.

Mărginean a făcut parte din “proiectul spaniol”: “Eu nu pot să neg, eu am fost invitat la București”

Ioan Mărginean a fost unul dintre oamenii care trebuiau să facă parte din conducerea clubului în “proiectul spaniol”, când Dinamo a fost preluat de Pablo Cortacero, în vara anului 2020:

“Eu nu pot să neg, eu am fost invitat la București pentru un proiect. L-am auzit, mi-am dat acceptul și am vrut să-l punem în aplicare. Dar eu nu mă regăseam, eu n-am apucat. Cu transferurile erau Marius Iorga și cu Rufo Collado.

Cu reorganizarea clubului nu aveai ce, erai la Rin, oamenii de acolo neplătiți, am căutat baze sportive, am început treaba, Țălnar a reușit să aducă echipele toate pe stadionul Dinamo, datorită MAI, domnul Vela era mare dinamovist, să-i dea Dumnezeu sănătate!”, a spus Mărginean într-un interviu pentru FANATIK în 2020.

Mărginean, la cuţite cu Răzvan Zăvăleanu din perioada Mediaş!

În perioada când Gaz Metan Mediaş era în insolvenţă, Ioan Mărginean a pornit un adevărat război împotriva lui Răzvan Zăvăleanu, acuzându-l pe reprezentantul administratorului judiciar că nu vrea binele clubului.

Până când se va clarifica situaţia, Dinamo a început pregătirile sub comanda lui Gheorghe Mihali. Subţirimea lotului este o mare problemă pentru “câini”, care au pierdut mai mulţi “grei” după retrogradare.

“Există nişte discuţii cu DDB pentru a se ajunge la un numitor comun în numirea administratorului special. Mi s-ar părea cel mai corect să fie aşa. Avem, pe de-o parte, posibilitatea legală a celor de la Lotus (firmă controlată de Dorin Şerdean) de a numi pe oricine având în vedere procentele mari de acțiuni pe care le dețin în cadrul Dinamo, dar pe partea cealaltă avem moral obligația să consultăm DDB-ul, care a fost singura entitate care a sprijinit major clubul în această perioadă”, Răzvan Zăvăleanu, reprezentant administrator special Dinamo

  • 1 an a trecut de la intrarea în insolvență a clubului Dinamo
  • 550.000 de euro a încasat Ionuț Negoiță pentru pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo (în vara anului 2020)

 

ADVERTISEMENT