News

Războiul tinerilor maneliști ai PSD și PNL. De la „Tineretul PSD să le f…m mamele” la „Romașcanu la Cultură, pe noi toți ne doare-n mână”. Foto. Video

Viitorul politicii românești pare sumbru dacă este să ne luăm după războiul purtat pe ritmuri de manele între organizațiile de tineret ale PSD și PNL.
13.03.2023 | 16:19
Razboiul tinerilor manelisti ai PSD si PNL De la Tineretul PSD sa le fm mamele la Romascanu la Cultura pe noi toti ne doaren mana Foto Video
Teodora Mareș (TNL) și MIhai Ghigiu (TSD) conduc două organizații în care manelele asigură fundalul scandărilor politice/ Colaj Fanatik - Foto: Facebook - Mara Mareș, Mihai Ghigiu
ADVERTISEMENT

Dacă seniorii PSD și PNL și-au dat mâna să guverneze prietenește România, cu o opoziție aproape insignifiantă, junii din organizațiile de tineret ale celor două partid duc un război la baionetă, singurul lucru comun pe care pare că-l au în comun fiind slăbiciunea pentru manele și scandările obscene sau aproape obscene. În weekend a avut loc ultimul episod al conflictului dinte Tineretul Național-Liberal (TNL) și Tineretul Social-Democrat (TSD).

Răzbunarea unui fost lider TNL împotriva tinerilor pesediști

În weekend, au apărut informații legate de petrecerea de la Sinaia organizației de tineret a PSD la care au venit și polițiștii pentru a-i determina pe petrecăreți să reducă volumul la manele. Sursa acestei informații indică faptul că este o operațiune de spionaj a Tineretului PNL, întrucât sursa este tocmai Octavian Oprea, cel care și-a pierdut funcția de secretar general al TNL după scandalul din septembrie 2022, când tinerii liberali reuniți la Venus strigau din toți rărunchii „Tineretul PSD, să le f..m mamele”.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zeci de minute în urmă, pe banii noștri, ai contribuabililor, într-un complex deținut de Secretariatul General al Guvernului prin RAAPPS, “Mara” din Sinaia, controlat exclusiv de PSD, băieții și fetele de la TSD au fript o petrecere pe cinste cu lăutari și manele prin care își anunță intențiile de preluare a frâielor guvernării și nu numai. Cu dedicații pentru Marcel Ciolacu, șeful de la Cameră, viitorul președinte al României după dorința lor, Lucian Romașcanu de la cultură și idolul suprem care doar a tocat banii Guvernului, Mihai Ghigiu de la Institutul Național de Administrație, tinerii social democrați au atins un nivel apocaliptic de slugărnicie prin dedicații manelizate fără număr. Petrecerea domniilor lor s-a încheiat doar după ce locuitorii orașului Sinaia au sunat în mod repetat la 112 și doar cu intervenția trupelor speciale”, a scris Oprea într-o postare pe Facebook.

Ca probe, Oprea a anexat postării fotografii și filmulețe care arată recitalul de manele de care au avut parte tinerii PSD, precum și pe polițiștii care au sosit la fața locului pentru a-i domoli. „Cu Ciolacu preşedinte, România dă înainte / Romaşcanu la Cultură, pe noi toţi ne doare-n mână / Şi Dodo la Prefectură, pe noi toţi ne doare-n mână!”, se aude răcnind manelistul care a asigurat veselia și antrenul la petrecerea de la Sinaia. „Dodo de la Prefectură” este Constantin Cristea, membru de vază al TSD și subprefect de Buzău.

ADVERTISEMENT

Lăsând la o parte faptul că eufemismul „pe noi toți ne doare-n mână” este la fel de transparent precum celebrul „Mitică la brutărie” și doar cu puțin peste nivelul scandărilor „PSD, PSD, m…e PSD” și „Tineretul PSD, să le f..m mamele”, de la Școala de vară a TNL din septembrie 2022, hilar este faptul că tinerii pesediști se laudă cu durerea-n …mână conferită de faptul că Lucian Romașcanu este ministru la Cultură tocmai pe ritmuri de manele, un gen de înaltă ținută culturală.

La fel de amuzantă este și postarea liberalului Octavian Oprea. Dincolo de faptul că este greu de înțeles ce este acela un „nivel apocaliptic de slugărnicie”, este surprinzător că tocmai el a ajuns să le impute adversarilor din TSD dedicațiile manelizate fără număr, în condițiile în care scandările de la TNL care vizau mamele junilor pesediști tot pe ritmuri de manele au fost făcute. Pe de altă parte, este de înțeles frustrarea lui Oprea care a fost scos țap ispășitor pentru incidentul din septembrie pierzând atât funcția de secretar general al TNL, cât și aceea de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României.

ADVERTISEMENT

Atunci social-democrații au exploatat din plin incidentul jenant de la Școala de Vară a TNL de la Venus, primul dintre lezați fiind chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Îmi lasă un gust mai mult decât amar”, declarat atunci Ciolacu, într-o emisiune la RTV. „Data viitoare îi invit la PSD, unde au avut ateliere pe fiecare domeniu, au discutat”, a adăugat apoi Ciolacu, la referindu-se la modul în care decurg școlile politice ale TSD. S-a văzut la Sinaia, la atelierul „de cultură” cu manele…

„Pelerinaj” pesedist la mormântul Brătienilor

Însă nu doar Ciolacu a răsucit cuțitul în rană cu acea ocazie. Deputatul PSD Romeo Lungu s-a dus la conacul de la Florica ca să depună o floare la mormântul lui Ion I.C. Brătianu. „Istoria implică respect, iar politica impune decență! Oriunde am fi, nu ar trebui să uităm să avem un comportament civilizat. Să recunoaștem figurile importante din istoria României, să apreciem corect valorile și dincolo de toate, să păstrăm un nivel al decenței în discursul public, chiar dacă aparținem de partide cu viziuni diferite. Politica nu este despre injurii, ci despre oameni, soluții și respect!”, a scris Lungu pe Facebook. Romeo Lungu a avut grijă să aibă fața către cameră în timp ce punea o singură floare la mormântul fostului președinte al PNL.

ADVERTISEMENT
lungu-florica-fb
Sursă: Facebook – Romeo Lungu

Durere-n mâna cu care au dus flori pentru mamele celor din TNL

De asemenea, toate organizațiile județene ale TSD s-au înființat în cuiburile dușmanilor de la TNL cu un buchet de flori pentru mamele șefilor locali ai junilor liberali, însoțit de un bilețel adresat acestora care era identic în fiecare județ, semn că fusese trimis „de la centru”: „Pentru mama dumneavoastră și mamele tuturor colegilor din TNL! Nu uitați de eforturile făcute de acestea pentru a vă oferi o educație de calitate. Suntem siguri că așteptau de la generația noastră o schimbare în politica românească.

tsd-iasi-fb
Unul dintre mesajele standardizate ale TSD pentru mamele liderilor județeni ai TNL/ Foto: Facebook – TSD Iași

Până și fotografiile puse pe Facebook de organizațiile județene ale TSD erau standardizate: în prim plan era buchetul de flori cu mesajul afișat lizibil, iar în fundal era sediul organizației locale a TNL cu sigla clar vizibilă. În urma „filajului” făcut la Sinaia, de autoritatea morală a TSD față de omologii lor de la PNL s-a ales acum praful, iar ocazia a fost exploatată, la rândul lor, de liberali care nu au uitat umilințele din toamnă.

Mi-e foarte greu să nu taxez derapajul grav pe care l-am constatat la domnul Lungu, care, într-un jalnic moment de imagine, s-a hotărât să imortalizeze momentul în care aprindea lumânări la mormântul Brătienilor. Mă întreb eu, domnule Lungu: Ați uitat de ce îl aveți pe domnul Dodo la Prefectură? Dacă ar fi să ascultăm noile video-uri de la petrecerile voastre, răspunsul este simplu: “Să vă doară-n mână!”, a scris pe Facebook deputatul Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău, județ în care și-a câștigat mandatul de parlamentar și Lucian Romașcanu, a cărui prestație la Cultură îi umple de mândrie pe maneliștii de casă ai PSD.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o...
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o Rusie fără Putin
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!