Sport

Răzbunarea FRF! Stadionul ”Ghencea” pierde cele mai importante meciuri ale anului din cauza ”ultrașilor” de la CSA Steaua

Primirea ostilă de care a avut parte conducerea FRF pe noul stadion din Ghencea la amicalul cu Grecia din partea ultrașilor CSA Steaua i-a făcut pe aceștia să regândească strategia pentru următoarele partide.
27.04.2022 | 21:58
Razbunarea FRF Stadionul Ghencea pierde cele mai importante meciuri ale anului din cauza ultrasilor de la CSA Steaua
Primirea ostilă de care au avut parte șefii FRF pe noul stadion din Ghencea la amicalul cu Grecia din partea ultrașilor CSA Steaua i-a făcut pe aceștia să regândească strategia pentru următoarele partide. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Așa s-a ajuns la varianta ca primele meciuri ale ”tricolorilor” din Liga Națiunilor să se desfășoare în Giulești, mai ales că Rapidul pare să fi ajuns un club aliat al șefilor de la Casa Fotbalului.

FRF a mutat meciurile de top din Ghencea din cauza ultrașilor CSA Steaua

Dar să o luăm cu începutul. Mândri nevoie tare de noul stadion din Ghencea, mai marii de la FRF au stabilit ca meciul amical cu Grecia din martie să se joace pe această arenă. Însă, nu au luat în calcul faptul că vor fi aprig contestați de ultrașii CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Fanii formației din Liga 2 l-au perceput pe președintele Răzvan Burleanu ca un factor de decizie important care s-a opus dreptului de promovare în Casa Pariurilor Liga 1 a echipei Armatei. De aici și până la bannere jignitoare, huiduieli și înjurături pe toată durata partidei nu a mai fost decât un pas.

Noul și vechiul conducător de la FRF a tăcut și a înghițit, însă le-a copt-o suporterilor contestatari din Ghencea. Din biroul cald de la Casa Fotbalului a decis să trimită națională pentru următoarele două partide, de data asta oficiale, în Giulești.

ADVERTISEMENT

Și asta nu e tot. Noua arenă a Rapidului a primit spre găzduire și finala Cupei României. Decizia a fost luată în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, ultimul act al competiției urmând a se disputa pe data de 19 mai.

Este clar că toate aceste hotărâri vin să-i ”pedepsească” pe ultrașii de la CSA Steaua, care au creat o atmosferă ostilă conducerii FRF în Ghencea. Iar faptul că toate partidele importante din perioada următoare au fost duse în Giulești au și ele o bază logică.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF neagă că e vorba de răzbunare, ci e un test pentru stadionul „Rapid”

În replică, președintele Răzvan Bulreanu neagă faptul că decizia FRF are legătură cu înjurăturile la care au fost supuși oficialii în Ghencea și susține că s-a dorit testarea stadionului „Rapid” pentru Campionaatul European de Tineret de anul viitor, care se va desfășura în România și Georgia.

„Noi, ca Federație, suntem obișnuiți cu înjurăturile. Însă această mutare e doar un test. Aveam nevoie de acest test, astfel încât să putem pregăti foarte bine meciurile de la Campionatul European de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Am așteptat să vedem primele meciuri din Liga 1 jucate acolo pentru a intra în contact cu colegii noștri de la clubul Rapid. Vrem să testăm toate procedurile. Vom avea alături de noi și reprezentanții UEFA. Nu ne dorim să avem vreo problemă în organizarea Europeanului de anul viitor și vrem să luăm din timp toate aceste măsuri”, a declarat Răzvan Burleanu.

Adrian Mutu, ajutat să ajungă antrenor la Rapid

În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult că Rapidul este un aliat de seamă al șefilor de la Casa Fotbalului, mai ales după ce s-a zvonit că Răzvan Burleanu este omul care i-a pus o vorbă bună lui Adrian Mutu să ajungă pe banca tehnică a ”vișiniilor”.

”Briliantul” nu a mai vrut să continue în funcția de selecționer al naționalei de tineret și a ales aventura de la FC U Craiova, de unde a fost demis însă după numai 3 luni. A avut la un moment dat speranțe că va fi ales ca antrenor al primei reprezentative, doar că s-a optat în cele din urmă pentru varianta Edi Iordănescu. Relațiile bune în care Mutu a rămas cu mai marii de la FRF se pare că l-au ajutat totuși să-și continue cariera la un nivel bun.

Daniel Niculae, susținut să ajungă în Comitetul Executiv

O altă întâmplare care confirmă apropierea dintre federație și Rapid s-a petrecut înainte de Adunarea Generală în care s-a ales președintele și Comitetul Executiv al FRF. Pentru cele două locuri ale cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1 s-au înscris Valeriu Argăseală de la FCSB, Ovidiu Costeșin de la Universitatea Craiova și Daniel Niculae de la Rapid.

Argăseală, om vechi în structură și susținut de majoritatea cluburilor, nu avea nicio emoție, astfel că bătălia pentru cel de-al doilea loc se dădea între olteni și giuleșteni. Doar că, se pare că intervenția FRF a decis cine va fi alesul.

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a acuzat jocurile de culise și mărturisea înaintea alegerilor că totul este aranjat ca Daniel Niculae să fie ales. Ținând cont de toate informațiile care i-au parvenit, omul cu banii din Bănie a decis să-și retragă candidatul cu puțin înainte de Comitetul Executiv.

Universitatea Craiova, pedepsită pentru criticile aduse FRF-ului

Motivația susținerii pe care a avut-o Daniel Niculae din partea FRF a venit după alegeri și a fost dezvăluită de președintele AFAN, Emilian Hulubei. Acesta a explicat că hotărârile Comitetului Executiv pot fi atacate la TAS doar de membrii CEx și acesta poate fi un punct în alegerea lui Niculae.

Analizând mai atent situația, este clar că Răzvan Burleanu a vrut în Comitetul Executiv o persoană docilă și nu una care să reprezinte un club atât de vocal cum este Universitatea Craiova, care nu de multe ori a criticat deciziile FRF.

Și, probabil, că toate aceste facilități pe care federația le-a făcut clubului din Giulești, precum și trimiterea unor meciuri importante pe noua arenă vor fi întoarse prin susținerea proiectelor pe care le dezvoltă FRF.

ADVERTISEMENT