Fotbal international

Răzbunarea lui Cavani! „Matadorul”, față în față cu echipa pentru care a înscris 137 de goluri

02.12.2020 | 18:34
Razbunarea lui Cavani Matadorul fata in fata cu echipa pentru care a inscris 137 de goluri
ADVERTISEMENT

Manchester United a dat lovitura cu transferul lui Edinson Cavani: Atacantul uruguayan caută răzbunarea în această seară împotriva lui Paris Saint-Germain, fosta sa echipă, la care a evoluat în ultimii șapte ani și pentru care a înscris 137 de goluri în 200 de meciuri.

Plecarea lui „El Matador” de pe Parc de Princes a surprins pe multă lume, dar uruguayanul, care va împlini pe 14 februarie 34 de ani, avea nevoie de o nouă provocare, iar Premier League „i-a venit ca o mănușă” puternicului atacant.

ADVERTISEMENT

Edinson Cavani a venit liber de contract de la PSG. Directorul sportiv al parizienilor, Leonardo, deja îl regretă pe atacantul care a scris istorie pentru campioana Franței și care își poate lua revanșa în fața fostei sale echipe după ce a fost lăsat foarte ușor să plece, deși fotbalistul și-ar fi dorit să continue la PSG.

Edinson Cavani își poate lua revanșa cu Manchester United în fața fostei sale echipe, PSG

Deși va împlini 34 de ani peste doar două luni, Edinson Cavani pare că „se află la a doua tinerețe” și poate fi jucătorul decisiv pentru Manchester United în acest sezon. Manchester United este pe primul loc în grupa H din UEFA Champions League, cu 9 puncte după 4 meciuri, cu 3 peste campioana Franței, PSG, după ce în meciul tur „diavolii roșii” au câștigat cu 2-1: „Vine un moment în care trebuie să te gândești bine ce vei face. Am vorbit clar cu el, nu puteam să-i oferim ceea ce-și dorea. A fost o problemă financiară și de vârstă. A fost o decizie dificilă. Este posibil să fi greșit”, a spus antrenorul lui PSG, Leonardo, care îl regretă deja pe Cavani.

ADVERTISEMENT

Edinson Cavani are un start incredibil pe „Teatrul Viselor” din Manchester, după ce a înscris nu mai puțin de trei goluri în primele cinci partide pentru United, reușind și o pasă de gol, iar Ola Gunnar Solskjaer își pune toate speranțele în atacantul uruguyan: „Edinson Cavani știe foarte bine să anticipeze jocul. Știe exact ce mișcare trebuie să facă și așa cum îmi spunea Sir Alex Ferguson, spațiul din preajma porții e cel mai bun prieten al lui Cavani. A înscris atât de multe goluri și a jucat atâtea meciuri”, a declarat impresionat antrenorul lui United.

Edinson Cavani a demonstrat încă o dată că vârsta e doar un număr, iar contractul său care expiră pe 30 iunie 2021, poate fi prelungit cu cel puțin încă un an de zile, ținând cont de pofta de joc pe care o arată uruguayanul.

ADVERTISEMENT

Edinson Cavani e deja al doilea golgheter al lui Manchester United după doar 129 de minute jucate

Doar Bruno Fernandes a înscris mai multe goluri decât Edinson Cavani în acest sezon, dar portughezul a jucat nouă meciuri și mult mai multe minute (7 goluri și 3 pase decisive), față de cinci partide câte are atacantul uruguayan, însă ceea ce a reușit fostul star al lui PSG la ultimul meci din Premier League demonstrează forța sa incredibilă.

Edinson Cavani a intrat pe teren în meciul cu Southampton în minutul 46, la scorul de 2-0 pentru gazde. În doar o repriză, Cavani a reușit să o poarte spre victorie pe Manchester United, după ce a oferi o pasă decisivă la primul gol și a înscris și o dublă, aducând cele trei puncte în prelungirile partidei.

ADVERTISEMENT

Cavani este însă pasibil de o suspendare, după ce FA a deschis o investigație legată de postarea considerat rasistă a fotbalistului, de la finalul meciului din Premier League cu Southampton, chiar dacă uruguayanul a șters postarea și și-a cerut public scuze. Cavani a mulțumit unui prieten care l-a felicitat după partida incredibilă cu Southampton și căruia i-a răspuns: „Mulțumesc, negrișorule (Gracias, negrito)!”, iar urguayanul s-a apărat spunând că era un apelativ afectiv pentru un amic de-al său.

ADVERTISEMENT