News

Razie a poliției rutiere în București. Au fost vizați șoferii de taxi și ai companiilor de ridesharing

Brigada Rutieră a poliției din Capitală a inițiat o razie amplă în cursul serii de sâmbătă pentru a-i depista pe șoferii care s-au urcat la volan după ce au băut sau au consumat droguri.
19.09.2021 | 10:27
Razie a politiei rutiere in Bucuresti Au fost vizati soferii de taxi si ai companiilor de ridesharing
Razie a poliției rutiere în București/ Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Principalele ținte au fost șoferii de taxi și angajații companiilor de ridesharing, mai ales că aceștia au fost foarte solicitați într-o seară de sâmbătă în care mulți bucureșteni au ieșit să petreacă în oraș, informează observatornews.ro.

Polițiștii de la Brigada Rutieră au ieșit noaptea trecută în număr mare pe străzile Capitalei, fiind testat inclusiv un șofer de autobuz.

ADVERTISEMENT

Pe lângă șoferii  care prestează servicii de taximetrie, polițiștii au căutat să-i prindă și pe cheflii care s-au urcat băuți la volan.

Acţiunea vizează depistarea conducătorilor de autovehicule care circulă sub influenţa substanţelor psihoactive şi efectuează în acelaşi timp transport de persoane în regim taxi”, a precizat inspectorul de poliție Radu Gâtan.

ADVERTISEMENT

Razia a dus la depistarea mai multor șoferi care au încălcat legea. Unul dintre ei, întrebat fiind de ce s-a suit la volan după ce fumat cannabis, a dat următorul răspuns:

Am urcat că mi-a plăcut să fumez. Am consumat puţin whisky şi cam atât…Păi dacă nu avea cine să conducă nu trebuia să mă duc neapărat eu?

ADVERTISEMENT

Poliţiştii vor continua controalele şi în zilele următoare, chiar dacă nu viața de noapte din București nu va mai fi la fel de intensă precum cea dintr-0 seară de sâmbătă.