News

Razii ale poliției rutiere în București. Valoarea amenzilor a ajuns la 62.000 de lei

Poliția rutieră din București a făcut obișnuitele sale razi de sâmbătă seara pentru a-i depista pe șoferii care s-au urcat băuți sau drogați la volan.
12.12.2021 | 09:48
Razii ale politiei rutiere in Bucuresti Valoarea amenzilor a ajuns la 62000 de lei
ADVERTISEMENT

Zeci de șoferi din Capitală au fost trași pe dreapta de către polițiștii de circulație pentru verificarea actelor, iar șoferii au fost puși să sufle în aparatul etilotest, relatează Digi24.

Amenzile administrate contravenienților s-au ridicat la 62.000 de lei.

Poliția a suspendat 17 permise de conducere și au fost deschise opt dosare penale în cazul șoferilor care au consumat alcool peste nivelul până la care acest lucru este considerat contravenție sau chiar s-au urcat drogați la volan.

ADVERTISEMENT

Conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive favorizează implicarea în accidente cu consecințe deosebit de grave.

În acest context recomandăm tuturor conducătorilor să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic”, a declarat Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

ADVERTISEMENT

Unii șoferi chiar cred că poliția ar trebui să facă mai des aceste gen de acțiuni.

Foarte bine venite, le spuneam și colegilor de mai înainte, ar fi bine dacă s-ar întâmpla mai des acest lucru, în sensul în care am văzut că pe timpul zilei dirijează traficul, dar în rest acțiunile de genul acesta sunt destul de rare”, a spus o șoferiță oprită de oamenii legii.

Alții susțin că raziile poliției sunt suficient de frecvente în momentul de față.

Cred că sunt destul de des. Mă plimb mult seara și e ok”, a declarat un alt conducător auto.

ADVERTISEMENT

Brigada Rutieră a precizat că va continua acțiunile de acest gen.