Fotbal intern

Răzvan Andronic a semnat cu CFR Cluj. Atacantul de 20 de ani al Botoșaniului, noul pariu al lui Dan Petrescu. EXCLUSIV

10.02.2020 | 10:30
Razvan Andronic a semnat cu CFR Cluj Atacantul de 20 de ani al Botosaniului noul pariu al lui Dan Petrescu EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Răzvan Andronic, atacantul de 20 de ani al celor de la FC Botoșani este ultimul transfer al celor de la CFR Cluj. FANATIK a aflat că jucătorul a semnat un contract pe trei ani și jumătate cu echipa campioană.

Răzvan Andronic, care are un singur gol în Casa Pariurilor Liga 1, marcat împotriva celor de la FCSB, este noul pariu al antrenorului Dan Petrescu, în ciuda tinereții sale.

ADVERTISEMENT

Răzvan Andronic a semnat cu CFR Cluj pe trei ani și jumătate. Este al patrulea jucător care vine în Gruia de la FC Botoșani

După transferurile lui Mihai Bordeianu, Andrei Burcă și Cătălin Golofca, atacantul care a împlinit 20 de ani pe 7 ianuarie, este al patrulea jucător care vine de la FC Botoșani la campioana din Ardeal. Transferuri realizate prin intermediul impresarului Florin Vulturar, care colaborează foarte bine cu președintele Marian Copilu.

Răzvan Andronic începuse excelent sezonul, marcând chiar la debutul în Liga 1, contra celor de la FCSB. A fost acea victorie surprinzătoare a Botoșaniului la Pitești, singura a moldovenilor împotriva roș-albaștrilor în toată istoria.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul cu profil ofensiv a fost în acea partidă inspirația tehnicianului Marius Croitoru, care l-a titularizat, iar Andronic l-a răsplătit cu golul din minutul 18, după pasa foarte bună a lui Așkovski. S-a terminat FCSB – FC Botoșani 0-2, meciul cu care Andronic a ieșit la lumină.

„Țin să le mulțumesc celor de la CFR Cluj, conducerii și staff-ului tehnic, pentru că au avut încredere în mine și nu în ultimul rând impresarului meu, Florin Vulturar. Sunt sigur că nu o să-i dezamăgesc” – Răzvan Andronic pentru FANATIK

Ulterior, Marius Croitoru nu a mai mizat foarte mult pe el. A mai prins primul 11 de patru ori, ultima oară contra Craiovei în Bănie, pe 5 decembrie 2019, 1-3, de trei ori a intrat după pauză, iar în ultimele 4 meciuri ale Botoșaniului nu a fost nici în lotul de 18. A semnat acum pe trei ani și jumătate cu CFR Cluj, cu care speră să devină campion în această vară.

ADVERTISEMENT

Botoșaniul ia 60.000 de euro pe jucătorul de 20 de ani care avea contract până în iunie 2022

Răzvan Andronic avea contract cu Botoșaniul până în vara lui 2022, el semnând pe patru ani când a venit, în septembrie 2018, de la Ardealul Cluj. A debutat abia în acest sezon, jucând mult pentru echipa a doua.

Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului, a decis să renunțe la jucător deși prețul pentru care s-a înțeles cu CFR Cluj nu este unul foarte mare. Din informațiile FANATIK, moldovenii încasează doar 60.000 de euro, dar au bonusuri importante în cazul în care Andronic joacă și o face bine pentru CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„Răzvan este un jucător pe stilul lui Dan Petrescu. Are un fizic foarte bun, este un jucător de forță, dar și cu tehnică. Sper să se impună la Cluj, mai ales că eu am mână bună la jucătorii pe care-i aduc la CFR” – Florin Vulturar, impresarul lui Andronic, pentru FANATIK

Răzvan Andronic este încă o soluție U21 pentru Dan Petrescu, care l-a transferat în această vară și pe Denis Ciobotariu pentru aceeași regulă. Este interesant cum îl va folosi „Bursucul” pe Andronic, știindu-se că nu e un mare fan al jucătorilor tineri, cel mai recent exemplu fiind Alexandru Ioniță, al cărui transfer de la CFR Cluj la Astra Giurgiu a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK.

  • 200.000 de euro este cota actuală a lui Răzvan Andronic
  • 307 minute a jucat Andronic pentru Botoșani în prima parte a campionatului, adunate în 8 partide. Mai are o apariție pentru echipa lui Iftime în Cupa României
ADVERTISEMENT