Sport

Răzvan Burleanu e cu ochii pe Dinamo: „Suntem pregătiți să intervenim! Știm situația financiară a clubului”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a analizat situația financiară de la Dinamo și spune că este pregătit să intervină dacă va fi cazul.
29.06.2022 | 22:15
Razvan Burleanu e cu ochii pe Dinamo Suntem pregatiti sa intervenim Stim situatia financiara a clubului
Răzvan Burleanu a analizat situația de la Dinamo. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a vorbit și despre cele două variante prin care CSA Steaua poate promova în prima ligă, dar și despre sistemul competițional din Liga 2.

Răzvan Burleanu a analizat situația de la Dinamo

Răzvan Burleanu a analizat situația financiară de la Dinamo și spune că a fost informat de către club: „Cunoaștem situația financiară, ne-a fost comunicată din partea clubului. O urmărim cu mare atenție, astfel încât să putem interveni dacă va fi cazul”.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF a continuat și a vorbit și despre cele două variante prin care CSA Steaua poate promova în prima ligă: În urmă cu o ședință de Comitet Executiv am oferit toate detaliile despre cum poate ajunge în Liga 1 un club de drept public.

În primul rând, printr-o modificare a legislației sportive – nu a regulamentelor Federației – astfel încât cluburile de drept public să se poată afilia la o ligă profesionistă”.

ADVERTISEMENT

„Al doilea scenariu este transformarea clubului în unul de drept privat. Am oferit soluția, transformarea într-o societate de acțiuni deținută chiar de Ministerul Apărării Naționale, după un model pe care-l mai regăsim, astfel încât suporterii să nu se simtă îngrijorați că ar putea să se repete ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Decizia este la nivelul clubului sau la nivelul Guvernului, dacă se va produce o asemenea modificare de legislație”, a mai spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Fără schimbări la sistemul competițional din Liga 2 și Liga 3

Răzvan Burleanu a vorbit și despre cum va arăta noul sezon din Liga 2, explicând că acesta se va disputa în același sistem ca și ediția precedentă: „Azi am aprobat calendarul pentru Liga 2, sezonul 2022-2023. Va fi același format. Un sistem regular, apoi un play-off și play-out. Liga 2 debutează pe 6 august.

Liga 3 va debuta în 26 august și va fi același format, 10 serii cu câte 10 echipe. Cupa României va avea un nou format. Propunem un sistem de grupe, care crește atractivitatea”.

ADVERTISEMENT

În plus, președintele FRF a vorbit și despre premiile consistente care vor fi acordate în Cupa României: Am aprobat un nou format competițional pentru Cupa României, unul mult mai dinamic și atractiv, unul modern, pe care-l vom regăsi și în competițiile europene intercluburi din 2024.

Ne dorim ca această competiție să prezinte un interes mai mare în toate fazele sale, pentru mai mulți spectatori pe stadioane și audiențe TV mai mari.

Odată cu aprobarea noului format competițional, astăzi am reușit să aprobăm și creșterea premiilor totale acordate echipelor participante în Cupa României”.

„Începând din sezonul 2022/2023, vom crește fondul de premiere cu aproximativ 50%, urmând ca din următorul ciclu financiar, care va începe în 2024, să înregistrăm creșteri chiar mai mari.

Un alt principiu aprobat astăzi este că se va premia fiecare punct câștigat, dar și că doar echipa învingătoare este premiată (n.r. – în faza grupelor).

Astfel, fondul total de premiere depășește 1,4 milioane de euro. Pentru prima dată, premierea va începe chiar din turul 1 al competiției, când vom avea un fond de 38.000 de euro. În finală, cele două echipe vor lupta pentru o sumă de 240.000 de euro”, a anunțat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT