Fotbal intern

Răzvan Burleanu a anunţat schimbarea formatului în Liga 2: “Nu avem capacitatea să finalizăm competiţia în actualul format”

28.04.2020 | 21:57
Razvan Burleanu a anuntat schimbarea formatului in Liga 2 Nu avem capacitatea sa finalizam competitia in actualul format
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a anunțat că actualul sezon din Liga 2 se va desfășura sub o altă formă, mai restrânsă, din cauza numărului mare de etape rămase de disputat. De asemenea, președintele FRF anunță că a fost luată în considerare și anularea stagiunii, dar, cel puțin deocamdată, o astfel de decizie radicală nu se va aplica.

Schimbare de format în Liga 2

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice de pe teritoriul României și, chiar dacă momentul reluării meciurilor pare că se apropie, structura competițiilor va suferi modificări.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a dezvăluit că formatul din Liga 2 va trebui modificat pentru a permitea încheierea pe teren a actualei stagiuni și că, în momentul în care cluburile vor relua antrenamentele în mod organizat, măsurile de protecție vor fi drastice.

Am discutat despre calendarul competiţional. La finalul săptămânii sper să finalizăm discuţiile cu MTS şi Ministerul Sănătăţii. Antrenamentele vor fi reluate cu foarte multe restricţii.

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2 şi Liga 3. Sper să avem un plan bine definit până pe 10 mai. Nu vom avea capacitatea să finalizăm Liga 2 în formatul actual.

Mai avem nevoie de 14 date pentru a termina competiţia. Ar însemna să joace 2 meciuri pe săptămână, ceea ce ar însemna foarte mult”, a declarat Răzvan Burleanu la emisiunea „Legile Puterii” de la TV Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

„Înghețarea campionatului a fost luată în discuție”

Răzvan Burleanu recunoaște că anularea sezonului în curs, decizie luată în Belgia, Olanda și, cel mai recent, Franța, a fost luată în considerare și pentru fotbalul românesc, dar, cel puțin pentru moment, FRF dorește încheierea stagiunii pe teren.

‘Îngheţarea’ campionatului a fost un scenariu adus în discuţie.

Nu se justifică să luăm în calcul un asemenea scenariu, mai ales că avem sprijinul Guvernului pentru reluarea antrenamentelor şi a competiţiilor”, recunoaște Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT
  • 9 martie este data disputării ultimului meci de fotbal pe teritoriul României: Gaz Metan – CFR Cluj 0-0
ADVERTISEMENT