Fotbal intern

Răzvan Burleanu a dezvăluit înțelegerea dintre FRF și noul selecționer: ”Mirel Rădoi are misiunea de a crea o echipă învingătoare pe termen scurt!” Video

26.11.2019 | 17:41
Razvan Burleanu a dezvaluit intelegerea dintre FRF si noul selectioner Mirel Radoi are misiunea de a crea o echipa invingatoare pe termen scurt Video
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat marți, cu unanimitate de voturi, numirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecţioner al echipei naționale de fotbal a României. Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă la finalul ședinței CEx în care a vorbit despre contractul pe care Rădoi îl va avea la națională. Actualul selecționer de la U21 are misiunea de a crea pe termen scurt o echipă care să obțină calificarea la EURO 2020, iar apoi construcția se va întinde pe durata altor doi ani.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.77 este cota pentru ”prima repriză: Islanda” în meciul de baraj Islanda – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a dezvăluit înțelegerea dintre FRF și noul selecționer: ”Mirel Rădoi are misiunea de a crea o echipă învingătoare pe termen scurt”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a dezvăluit care sunt obiectivele viitorului selecționer, Mirel Rădoi. Deși acesta va avea un mandat de cel puțin doi ani, în care va trebui să construiască o națională puternică, primul obiectiv al lui Rădoi este unul legat de barajul din martie 2020. Astfel, eroul naționalei U21 are misiunea de a alcătui rapid o echipă învingătoare, care să ducă România la turneul final de anul viitor.

”Mandatul lui Mirel Rădoi nu este unul pe termen scurt, de 2-3 meciuri, ci este unul de construcție, pe cel putin doi ani de zile. Este un mandat care presupune mai multe obiective. Mirel Rădoi reprezintă varianta numărul 1 pentru FRF. Ne bucurăm că nu am avut antrenori care ne-au refuzat. Comitetul Executiv a votat aceasta propunere în unanimitate.

Mirel Rădoi reprezintă cea mai bună soluție, având în vedere că va conduce naționala și la Jocurile Olimpice. Misiunea lui Mirel Rădoi este de a construi pe termen scurt o echipă învingătoare. Munca sa nu este una deloc ușoară. Este un contract de construcție, nu este pe termen scurt. Ne dorim ca antrenorul de la meciurile de baraj să il regăsim și pe banca echipei naționala la Jocurile Olimpice. Ne dorim să construim. Acestea sunt propunerile pe care i le voi avansa și lui Mirel Rădoi.”, a spus Burleanu la o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, încrezător că Rădoi are experiența necesară pentru a duce România la EURO 2020

Chestionat în legătură cu mult discutata lipsă de experiență a lui Mirel Rădoi (38 de ani), Răzvan Burleanu consideră că artizanul calificării naționalei U21 în careul de ași de la EURO 2019 a demonstrat că poate face față presiunii la nivel înalt.

”Mirel Rădoi are experiența de a ne califica. Vă amintiți că am reușit să câștigam în Portugalia. Iar la EURO U21 a reușit să demonstreze ca selecționer. Asta este cel mai important. Vedem azi mulți jucători pe care Mirel Rădoi i-a pregătit și i-a promovat. Avem încredere că va trece de Islanda și apoi și de ultimul hop.”

ADVERTISEMENT