Fotbal intern

Ce a răspuns Daum la întrebarea “V-a trădat Răzvan Burleanu?”

Christoph Daum a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre motivele plecării de la naţională, relaţia cu Răzvan Burleanu şi Gigi Becali, dar şi de ce nu s-a uitat la niciun meci al României de când a părăsit naţionala.
12.12.2017 | 11:59
Ce a raspuns Daum la intrebarea Va tradat Razvan Burleanu

Christoph Daum a explicat cum a ajuns selecţionerul echipei naţionale a României şi a vorbit despre relaţia pe care a avut-o şi o are cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Fostul selecţioner al României mărturiseşte că iniţial nu a fost lăsat să plece, apoi i-a explicat lui Burleanu că dacă ar rămâne pe banca “tricolorilro”, atunci un viitor mandat în fruntea Federaţiei ar fi fost compromis. Daum a răspuns iritat la întrebarea “V-a trădat Răzvan Burleanu?”.

“Tot timpul am avut o relaţie extraordinară cu Răzvan Burleanu. Am fost mereu foarte apropiaţi, dar i-am spus că vin alegerile anul viitor. Şi se ştie că sunt diferite grupuri care vor să preia Federaţia Română de Fotbal. El spunea că vom rămâne împreună, dar eu i-am spus că ar fi dificil să fie reales în acest caz. I-am spus: <Răzvan, nu are rost să mergem mai departe, pentru că opoziţia va fi din ce în ce mai puternică>. El a refuzat iniţial şi mi-a spus: <Nu. Vreau ceva diferit pentru România> şi atunci i-am spus: <Nu vei supravieţui. Pentru viitorul Federaţiei Române de Fotbal, vei rămâne>. Şi cei mai mulţi conducători de club, cei mai mulţi jurnalişti spuneau că vor un antrenor român. Ok, uneori trebuie să îi asculţi şi pe ei. Atunci am decis de comun acord să întrerupem colaborarea. Nu a fost vorba despre nicio trădare!

“Era greu să câştige”

Nu vreau să fac un caz din plecarea mea. Şi nu am făcut-o să îl protejez. Am discutat foarte deschis despre cum trebuie să continue această colaborare. Sunt într-o relaţie foarte bună cu domnul Burleanu şi acum. A fost mereu critic, a fost dezamăgit că nu am avut rezultate mai bune, dar tot timpul a acordat respect. Este foarte important ca Răzvan Burleanu să rămână acolo. El poate avea un impact pozitiv asupra societăţii din funcţia de preşedinte FRF.  Dacă ar fi cineva din opoziţie ales, Federaţia Română de Fotbal ar regresa spre perioada medievală. I-ar interesa beneficiile personale. Pe Răzvan nu l-a interesat beneficiul personal, dar alţii vor să pună mâna pe putere şi se gândesc cum ar putea face un business mai bun şi cum ar putea profita pe plan personal mai mult. Răzvan Burleanu se gândeşte la societate. Sper ca el să aibă un impact important asupra societăţii româneşti. Cu mine selecţioner, Burleanu pierdea alegerile FRF. Era greu să câştige”, a spus Christoph Daum pentru FANATIK.RO.

Citeşte aici interviul integral acordat de Christoph Daum pentru FANATIK.RO