Sport

Răzvan Burleanu: „Am anunţat FIFA că nu vrem să jucăm barajul cu Islanda în luna noiembrie“

13.05.2020 | 21:05
Razvan Burleanu Am anuntat FIFA ca nu vrem sa jucam barajul cu Islanda in luna noiembrie
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a anunţat că există trei scenarii pentru disputarea barajului România-Islanda, pentru calificarea la Euro. Acesta poate avea loc la finalul anului, într-una din lunile septembrie, octombrie sau noiembrie.

Burleanu: „Nu vom accepta să jucăm în noiembrie“

Invitat la o emisiune Digisport, preşedintele FRF a făcut precizări în ceea ce priveşte barajul naţionalei pentru calificarea la Euro 2020, competiţie care va avea loc anul viitor.

ADVERTISEMENT

„Sunt câteva noutăţi pentru toamna acestui an. Meciul cu Islanda se poate disputa fie în septembrie, fie în octombrie, fie în noiembrie. Noi deja am trimis punctul nostru de vedere, al Federaţiei Române de Fotbal, după ce ne-am consultat cu staff-ul tehnic de la nivelul primei echipe, că nu vom accepta acest al treilea scenariu, ca acest meci să se joace în luna noiembrie.

Cunoaşteţi foarte bine motivele de infrastructură. Nu vom avea în niciun caz un teren practicabil în luna noiembrie, aşa cum nu ne aşteptam să îl avem nici în martie. 

ADVERTISEMENT

În calendarul competiţional pentru această toamnă, erau planificate câte două jocuri de Liga Naţiunilor pentru fiecare dintre cele trei ferestre din septembrie, octombrie şi noiembrie. Acest lucru va produce o schimbare în ceea ce priveşte calendarul FIFA pentru echipele naţionale. Această fereastră FIFA va creşte, astfel încât să putem disputa chiar trei meciuri într-o fereastră. 

În momentul de faţă există o discuţie între UEFA şi FIFA. Aşteptăm mai multe informaţii. Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire. Sunt unul dintre membrii acestui grup de lucru la nivelul UEFA, în ceea ce priveşte calendarul competiţiilor pentru echipele naţionale. Cel mai târziu, pe 27 mai, când avem o şedinţă de Comitet Executiv UEFA, vă putem împărtăşi mai multe informaţii“, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Preşedintele FRF a prezentat şi modificările care vor avea loc la nivelul competiţiei Casa Pariurilor Liga 1, în acest final de campionat. Echipele vor avea voie să realizeze 5 schimbări pe meci, în loc de 3. Măsura a fost adoptată la nivel de IFAB (n.r. – organizmul care guvernează legile fotbalului) şi va fi implementată în majoritatea campionatelor.

De asemenea, la cererea cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1, pe foaia de joc pot fi trecuţi 20 de jucători, nu doar 18 ca până acum. FRF a impus ca fotbaliştii în plus să fie crescuţi în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

„Sunt două solicitări pe care le avem şi pe care le-am prezentat ca decizii. Nu au mai fost dezbătute în întâlnirea de astăzi. Pe de-o parte, decizia IFAB care prevede 5 schimbări. Da, o vom implementa şi în România pentru această perioadă, până la începerea noului sezon competiţional.

A doua solicitare a fost în ceea ce priveşte dorinţa cluburilor de Liga 1 de a avea 20 de jucători trecuţi pe raportul de joc. A mai fost acest subiect. Cluburile au acceptat de data asta propunerea Federaţiei ca aceşti jucători care vor fi în plus să fie crescuţi la nivel naţional. Altfel spus, jucători români. Numărul acestora creşte de la 6 la 8 pe raportul de arbitraj“

Un alt punct discutat a fost cel al drepturilor TV pentru Liga 2. Burleanu a spus că a avut deja o întâlnire cu deţinătorii drepturilor. „Am discutat ieri cu toţi deţinătorii de drepturi TV. Aşteptăm un punct oficial din partea lor. În această întâlnire şi-au exprimat toată susţinerea pentru a putea păstra valoarea drepturilor la acelaşi nivel ca înainte de criză“.

El a aruncat şi săgeţi către televiziunile care nu au respectat plata tranşelor: „Am achitat toate subvenţiile, inclusiv pe Cupa României. Chiar dacă televiziunile care deţin drepturi tv pe competiţii organizate de FRF nu au respectat tranşele de plată, noi ne-am respectat toate obligaţiile către cluburi. Fie către cluburi de Liga 1, fie de Liga 2, atunci când vorbim de drepturi tv“.

ADVERTISEMENT