Sport

Edi Iordănescu va continua pe banca echipei naționale. ”Vom lua o decizie la finalul lui septembrie”

Edi Iordănescu va continua pe banca echipei naționale cel puțin la următoarele două partide din Liga Națiunilor, programate în luna septembrie. După ele, FRF va lua o decizie.
29.06.2022 | 19:30
Edi Iordanescu va continua pe banca echipei nationale Vom lua o decizie la finalul lui septembrie
Edi Iordănescu ar putea fi demis, în ciuda asigurărilor pe care le-a primit din partea oficialilor FRF după dezastrul din Liga Națiunilor. Sursa foto: Alex Nicodim/NurPhoto
ADVERTISEMENT

Oficialii FRF s-au sucit. La finalul campaniei echipei naționale din Liga Națiunilor au dat asigurări că selecționerul Edi Iordănescu va fi susținut în continuare. Răzvan Burleanu admite însă că acesta ar putea fi demis la finalul lunii septembrie.

Răzvan Burleanu: ”Se va lua o decizie în privința continuării contractului cu Edi Iordănescu sau nu”

În șase meciuri cu Edi Iordănescu selecționer, două amicale și patru partide oficiale, România a obținut o singură victorie 1-0 cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

În urma ultimelor rezultate naționala ”tricoloră” a ajuns pe locul 54 în clasamentul FIFA, a doua cea mai slabă clasare din istorie, după locul 57 ocupat în 2012.

Deși președintele Răzvan Burleanu și staff-ul său de la FRF au dat asigurări că Edi Iordănescu nu va fi schimbat din funcție după parcursul slab din prima parte a Ligii Națiunilor, scaunul selecționerului a început să se clatine.

ADVERTISEMENT

”Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică, unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.

Avem nevoie să avem un selecționer care crede că această echipă națională poate fi reclădită, care poate să contribuie la rezultate mai bune. Avem nevoie și de rezultate”, a explicat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu îi cere lui Edi Iordănescu o reconstrucție din temelii, la națională

Președintele Federației Române de Fotbal a mai spus că până la următoarea întrunire a Comisiei Tehnice selecționerul Edi Iordănescu trebuie să creioneze reconstrucția din temelii a echipei naționale.

De altfel, Burleanu i-a transmis lui Iordănescu că acesta este momentul cel mai potrivit pentru viitoarele schimbări la prima reprezentativă și că va avea susținerea FRF doar dacă va face aceste lucruri.

ADVERTISEMENT

”Că să fiu sincer, cred că e mai bine că s-a întâmplat acum, în Liga Națiunilor, ca să identificăm toate zonele de intervenție pe care trebuie să le acoperim.

L-am asigurat pe Eduard Iordănescu de toată susținerea noastră în ceea ce privește acest proces de reconstrucție la nivelul primei reprezentative. Ne-am asumat niște obiective mult mai mari”, a adăugat Răzvan Burleanu.

România este ultima în grupa a 3-a din eșalonul secund al Ligii Națiunilor, cu 3 puncte, după patru meciuri disputate. Următoarele jocuri sunt programate în luna septembrie.

ADVERTISEMENT