Fotbal intern

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre introducerea VAR în Liga 1 Betano: ”Suntem dispuși să co-finanțăm acest proiect”

23.04.2019 | 22:29
Razvan Burleanu anunt de ultima ora despre introducerea VAR in Liga 1 Betano Suntem dispusi sa cofinantam acest proiect

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut un anunț de ultimă oră despre introducerea VAR în Liga 1 Betano. Șeful de la Casa Fotbalului a declarat că forul pe care îl conduce este dispus să finanțeze implementarea arbitrajului video, dar nu a precizat ce cotă de implicare va avea.

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre introducerea VAR în Liga 1 Betano: ”Cluburile vor renunța la o parte din banii din drepturi TV”

”VAR-ul ţine de prezent, nicidecum de viitor. Sunt un susţinător al implementării VAR-ului. Un lucru trebuie să-l înţelegem, în schimb. Noi ca federaţie, avem un buget limitat. Noi comercializăm cinci meciuri de naţională pe teren porpriu. Din asta trebuie să finanţăm toate loturile naţionale, de la under 15 până la seniori, băieţi şi fete, naţionale de futsal şi de fotbal de plajă şi toate competiţiile noi pe care le-am creat. Avem o pătură care este scurtă. Oricum am trage de ea, rămâne o parte a corpului descoperită. Cu toate acestea, avem inteligenţa să putem face rost de bani suplimentari din piaţă să co-finanţăm acest proiect. Deci FRF este pregătită să co-finanţeze acest proiect, deşi LPF administrează peste 260 de meciuri într-un sezon competiţional, are mai multe venituri decât FRF”, a spus Răzvan Burleanu despre implementarea sistemului VAR în Liga 1 Betano.

”O asemenea decizie o vom trece prin toate organismele noastre. Dacă membrii federaţiei vor spune nu, atunci va fi nu, e clar. Este un cost de training. Am văzut o solicitare din asta, publică, să-i trimitem la pregătire. O să demarăm acest lucru în momentul în care avem o întâlnire cu cei de la LPF, ca să ne asigurăm că există bani, altfel îi pregătim pe arbitri… Noi, ca federaţie, trebuie să informăm IFAB-ul, astăzi Kyros Vassaras a făcut acest lucru, i-am solicitat să informăm IFAB-ul că dorim să implementăm VAR-ul în România. Pasul al doilea este să trimitem doi reprezentanţi din partea federaţiei sau a ligii, care să devină manageri de implementare pe acest proiect, iar următoarea fază este de pregătire a arbitrilor, care durează între şase şi opt luni. Putem să avem VAR pentru play-off-ul/play-out-ul din 2020”, a mai spus președintele FRF la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Răzvan Burleanu în timpul unei conferințe de presă susținută la Casa Fotbalului
Răzvan Burleanu în timpul unei conferințe de presă susținută la Casa Fotbalului

Gino Iorgulescu, anunț oficial despre VAR

Într-o conferință de presă susținută luni, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunțat că este nevoie de minimum 6 luni pentru a fi introdus sistemul VAR, iar acesta a dat asigurări că în sezonul 2020 – 2021 din Liga 1 Betano o să existe arbitrajul video.

La finalul meciului Dinamo – Fc Botoșani 1-0, patronul grupării moldovene, Valeriu Iftime, nu este de acord cu termenul dat de peședintele LPF și a lansat un atac dur: „E o prostie maximă. Ce? Conduc nave cosmice? Cum să dureze atât? Ce îi trebuie unui arbitru să se bage VAR? Ce e așa mare știință? Dar numai să vrem ne trebuie. Chiar mă enervez, cum să spui așa ceva? E o glumă. Nu îți trebuie mai mult de două zile să înveți să lucrezi cu VAR”.