Sport

Răzvan Burleanu, anunț despre redeschiderea stadioanelor! Șanse ca România – Islanda să fie cu fani în tribune

Răzvan Burleanu a făcut un anunț despre redeschiderea stadioanelor.
03.11.2021 | 20:04
Razvan Burleanu anunt despre redeschiderea stadioanelor Sanse ca Romania  Islanda sa fie cu fani in tribune
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal a precizat că a avut o discuție cu CNSU și că a obținut o fereastră, declarând că sunt șanse ca suporterii să se întoarcă pe stadioane începând cu data de 8 noiembrie.

Totodată, Răzvan Burleanu a spus și că fotbalul poate deveni un exemplu pozitiv pentru vaccinarea populației.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, anunț despre redeschiderea stadioanelor

Răzvan Burleanu a făcut un anunț despre redeschiderea stadioanelor, declarând că sunt șanse ca fanii să se întoarcă în tribune începând cu data de 8 noiembrie, ceea ce ar însemna și ca partida România-Islanda să se dispute cu fani.

„Ar fi o pierdere mare să nu jucăm cu spectatori. Din discuțiile cu CNSU, am obținut o fereastră. Începând din 8 noiembrie, s-ar putea permite din nou accesul spectatorilor.

ADVERTISEMENT

Fotbalul ar putea fi folosit drept un exemplu pentru vaccinare. La nivelul administrației FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați. La nivelul primelor trei eșaloane, avem peste 50% dintre jucători deja vaccinați”. 

„În ceea ce privește staff-ul echipelor, vorbim despre un procent de peste 80%, cu doze complete. Două cluburi din Liga 2 și trei din Liga 3 au procent 100% de vaccinare, la fel ca toți membrii staff-urilor de la loturile naționale.

ADVERTISEMENT

În rândul arbitrilor, avem un procent de 97.25% la nivelul primei ligi. Avem un singur arbitru nevaccinat, care se află în perioada de recuperare de după infectare.

În Liga 2, 94.25% dintre arbitri sunt vaccinați. La Liga 3, peste 84%”, a mai spus Răzvan Burleanu, la finalul ședinței Comitetului Executiv din cadrul FRF.

ADVERTISEMENT

„Am fost nevoiți să schimbăm protocolul medical!”

Răzvan Burleanu a continuat și a recunosut că protocolul medical a fost schimbat în interesul cluburilor: „Protocolul medical… am fost nevoiți să îl schimbăm din nou. Am făcut-o în interesul cluburilor, pentru a simplifica procedura de raportare.

Ca urmare a modificărilor, nu mai este nevoie să avem raportarea către FRF sau LPF înainte de fiecare meci în parte.

„Altfel spus, înaintea fiecărui joc este suficient să se aducă certificatul verde (n.r. obținut în urma vaccinării sau a testării negative, conform protocolului aflat în vigoare). Comunicarea se va face către FRF sau LPF doar când sunt cazuri pozitive.

FRF poate lansa un control oricând este cazul!”, a mai spus președintele Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT