Fotbal intern

Răzvan Burleanu anunță planul de creștere de la 14 la 16 al numărului echipelor din prima ligă. Argumentele care stau la baza deciziei

20.02.2020 | 12:59
ADVERTISEMENT

Sezonul 2014-2015 din campionatul intern a fost ultimul cu 18 echipe. De atunci, întrecerea internă a recurs la 14 echipe și a mers pe varianta disputării meciurilor în sistem play-off/play-out. Viitorul ar putea răsturna din nou lucrurile, iar prima ligă ar putea reveni la un sistem clasic, cu 16 echipe, anunță Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Răzvan Burleanu vrea creșterea numărului de echipe din prima ligă de la 14 la 16

Federația Română de Fotbal a anunțat, în cursul acestei săptămâni, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, că are în plan mărirea numărului de echipe participante pe prima scenă.

ADVERTISEMENT

După ședința Comitetului Executiv, președintele FRF a afirmat, în fața presei, că prima ligă ar putea avea 16 echipe, nu 14 câte sunt acum. În același timp s-ar putea renunța la sistemul cu play-off și play-out, introdus prima dat începând cu sezonul 2015-2016.

”Este un subiect mai vechi care se află pe agenda noastră. După cum știți, am luat decizia încă de acum doi ani să lucrăm cu o firmă renumită din domeniu.

ADVERTISEMENT

E vorba de HyperCube din Olanda, o firmă care a oferit consultanţă celor de la UEFA pe diferite proiecte extrem de relevante , cum ar fi creșterea numărului de echipe pentru Campionatul European, formatul pentru competiţiile intercluburi şi foarte multe altele.

Răspunsul nostru este același. Bazându-ne pe această analiză, credem că un sistem competiţional cu 16 echipe pentru viitor în România se potriveşte cel mai mult!”, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Argumentele aduse de Răzvan Burleanu privind creșterea numărului de echipe

În opinia lui Răzvan Burleanu există mai multe argumente care conduc la ideea creșterii numărului de echipe în campionatul intern.

Printre acestea se numără dezvoltarea infrastructurii și revenirea în prim-plan a echipelor cu mulți fani, multe dintre ele fiind acum în eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

”În prezent avem investiţii pe care nu le-am mai avut din anii ’70- ’80 în infrastructură. Al doilea argument face referire la faptul că avem foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care au reuşit să ajungă într-o zonă de stabilitate financiară, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se astăzi la nivelul Ligii secunde.

Al treilea argument, foarte important, face referire la faptul că am reuşit în ultimii ani să creştem numărul jucătorilor care practică fotbalul în România, iar aceştia au nevoie ca la un moment dat să aibă o speranţă de a putea să evolueze pentru unul dintre cluburile de fotbal din România.

Al patrulea argument este cel legat de faptul că vom avea mai mulţi jucători români pe care îi vom regăsi la nivelul Ligii I.

Cel de-al cincilea argument ţine pur și simplu de dezvoltarea fotbalului prin atractivitatea şi vizibilitatea sa. Cu cât vei avea un mai mare de echipe stabile financiar, care vin din oraşe cu tradiţie fotbalistică, cu atât vei putea să dezvolţi mai bine fotbalul”, a dăugat șeful FRF.

ADVERTISEMENT