Sport

Răzvan Burleanu, anunțul momentului în privința lui Edi Iordănescu: ”Raportul va fi validat. De 30 de ani trebuia să facem asta”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat ce se întâmplă cu selecționerul Edi Iordănescu după retrogradarea României în Liga Națiunilor.
27.09.2022 | 19:12
Razvan Burleanu anuntul momentului in privinta lui Edi Iordanescu Raportul va fi validat De 30 de ani trebuia sa facem asta
Președintele FRF Răzvan Burleanu așteaptă ședința Comisiei Tehnice în care va fi analizată activitatea selecționerului Edi Iordănescu. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal se va întruni vineri într-o ședință la care va participa și Edi Iordănescu. La finalul întâlnirii va fi făcut anunțul cu privire la viitorul selecționerului.

Răzvan Burleanu: ”Trebuie să susținem performanța”

Președintele Federației Române de Fotbal nu are nicio îndoială că în urma ședinței Comisiei Tehnice a forului pe care îl conduce, actualul selecționer va fi reconfirmat în funcție.

ADVERTISEMENT

”Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. Noi ca administrație avem misiunea de a oferi sprijin. Am încercat cu fiecare selecționer să îl sprijinim.

Trebuie să susținem performanțele. Acum 30 de ani trebuia să facem asta. Trebuiau să crească jucătorii în condiții mai bune. Urmează vineri o ședință, după care raportul Comisiei Tehnice va fi validat”, a anunțat Burleanu.

ADVERTISEMENT

Șeful FRF a adăugat că Edi Iordănescu și-a îndeplinit obiectivul și că acesta a fost acela de a nu retrograda naționala României din urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024.

”Ceea ce ne bucură e că nu ne-am dus mai jos de urna a treia la tragerea la sorți. În următoarea ediție a Ligii Națiunilor vom fi în Liga C. Acesta a fost contractul (obiectivul lui Edi Iordănescu – n.r.), care a fost propus tuturor selecționerilor. Cu domnul Boloni nu am ajuns în această situație. Aceeași ar fi fost propunerea noastră”, a punctat Burleanu.

ADVERTISEMENT

Cum argumentează Răvzan Burleanu confirmarea în funcție a lui Edi Iordănescu

Președintele FRF a explicat și de ce nu s-a luat în calcul schimbarea actualului selecționer, în ciuda rezultatelor modeste din actuala ediție a Ligii Națiunilor.

”A contat că avem un antrenor încrezător. Este datoria noastră să contribuim la acest proces de stabilitate. Dacă nu ar fi crezut că poate duce echipa la Campionatul European, nu ar fi fost o propunere.

ADVERTISEMENT

Mi-am dorit ca Edi să reușească. Nu am fi meritat să fim sub Muntenegru. N-am avut nicio discuție cu Edi în care să nu continue. Vorbim de o națională pe care trebuie să o creștem singuri. Trebuie să atingă un potențial și să ajungă la un turneu final (noul obiectiv al lui Edi Iordănescu – n.r.)”, a mai spus Burleanu.

Tragerea la sorți a grupelor pentru preliminariile Euro 2024 va avea loc pe data de 9 octombrie, la Frankfurt, iar România va fi plasată în cea de a treia urnă valorică.

ADVERTISEMENT