Sport

Răzvan Burleanu are o nouă funcţie la UEFA! Ce post ocupă Anghel Iordănescu

25.06.2018 | 14:14
Razvan Burleanu are o noua functie la UEFA Ce post ocupa Anghel Iordanescu
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu are o nouă funcţie la UEFA. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a fost avansat în cadrul comisiei în care activa anterior, anunţă FRF pe pagina oficială. Modificările aprobate în Comitetul Executiv UEFA care vizează structura comisiilor sale au fost comunicate federaţiilor naţionale europene.

Astfel, România îşi păstrează reprezentanţii în componenţa acestor organisme. Răzvan Burleanu, membru al Comisiei Consultative de Marketing şi vicepreşedinte, a fost numit prim-vicepreşedinte şi va continua să conducă grupul de lucru UEFA – Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu nu este singurul român care are funcţie la UEFA

  • Radu Vişan – secretar general FRF (Comisia pentru Asociaţii Naţionale)
  • Ion Geolgău – manager scouting FRF (Comisia pentru Asistenţă Tehnică şi Dezvoltare)
  • Ciprian Paraschiv – manager dezvoltare fotbalistică FRF (Comisia pentru Futsal şi Fotbal pe Plajă)
  • Anghel Iordănescu – Comisia pentru Fotbal
  • Camelia Nicolae – referent relaţii internaţionale FRF (Comisia pentru Fotbal Feminin)

Cine este Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale, i-a luat locul lui Mircea Sandu la şefia Federaţiei Române de Fotbal, care a păsărit această funcţie după 24 de ani. Născut pe 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu.

ADVERTISEMENT

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a renunţat la sportul de performanţă pentru a urma cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Mai mult, preşedintele FRF a urmat şi cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare.