Sport

Răzvan Burleanu are pregătită varianta dacă Boloni refuză naționala. Edi Iordănescu, din nou în cărți. Un nou termen limită anunțat de FRF pentru numirea selecționerului. Exclusiv

Ladislau Boloni ezită să dea un răspuns la oferta FRF pentru a prelua echipa națională, astfel că Răzvan Burleanu este din ce în ce mai atent la planurile de rezervă. Președintele a anunțat un nou dead-line.
12.01.2022 | 18:33
Razvan Burleanu are pregatita varianta daca Boloni refuza nationala Edi Iordanescu din nou in carti Un nou termen limita anuntat de FRF pentru numirea selectionerului Exclusiv
Ladislau Boloni îl ține în joc de glezne pe Răzvan Burleanu. Iar președintele FRF are variante de rezervă: Mutu și Edi Iordănescu. Sursă foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
12-01-2022
16:33

Răzvan Burleanu a anunțat noul termen până la care România va avea selecționer

Ladislau Boloni nu a dat un răspuns Federației Române de Fotbal referitor la oferta de a prelua postul de selecționer. Președintele Răzvan Burleanu a transmis un nou termen până la care ”tricolorii” ar putea avea antrenor. 

”Avem un nou deadline în ceea ce privește numirea selecționerului. Într-o discuție pe care am avut-o cu președintele FRF, acesta mi-a spus că vom avea selecționer până începe Liga 1“, a transmis Vali Moraru la Digi Sport.

Pe lângă deja clasica variantă Adrian Mutu, despre care s-a vorbit încă de la despărțirea de Mirel Rădoi, Burleanu ia serios în calcul o ofertă pentru Edi Iordănescu. În vreme ce Ladislau Boloni rămâne favorit, dar trebuie să își anunțe cât mai repede decizia.

Ladislau Boloni era așteptat luni la București, dar a ales să mai rămână la Târgu Mureș. Mai mult, nu le-a răspuns federalilor la telefon în cursul zilei de marți

Ladislau Boloni a fost așteptat luni la București pentru a-și pune semnătura pe contractul cu FRF. La un moment dat, totul părea doar o formalitate. Așa cum FANATIK a anunțat, cele două părți aveau deja stabilite cam toate detaliile importante. Doar că Loți nu a mai ajuns luni la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT

Mai mult, antrenorul de 68 de ani nici nu a răspuns la telefoanele venite dinspre FRF pe tot parcursul zilei de marți. Sunt deja aproape două  luni de când echipa națională nu are selecționer, iar răbdarea lui Burleanu se apropie de final.

Loți Boloni a fost afectat de vestea că fostul său antrenor și coleg de la ASA Târgu Mureș, Janos Cako, a murit la vârsta de 78 de ani. Poate fi o explicație pentru apatia sa pe parcursul zilei. Deși au înțeles momentul dificil prin care trece Boloni, federalii s-ar fi așteptat ca măcar acesta să le răspundă la telefon pentru a clarifica situația. Nu s-a întâmplat asta.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu se teme că Ladislau Boloni se folosește de oferta FRF pentru a obține un contract mai bun din străinătate. Și-a fixat deja un plan de rezervă

Presat de timp, Răzvan Burleanu se teme că Ladislau Boloni tergiversează semnarea contractului pentru că așteaptă o ofertă din străinătate. Ba chiar că se va folosi de oferta FRF pentru a obține condiții financiare cât mai bune de la o echipă de club. Dumitru Dragomir a avertizat în acest sens:

“Se poate întâmpla orice, și să fie și să nu fie antrenor. Dacă are o ofertă mai bună până semnează contractul, își ia viteză în joc de glezne”, a declarat Mitică Dragomir, conform AS.

ADVERTISEMENT

Obișnuit deja să primească refuzuri pe bandă rulantă, Răzvan Burleanu se teme că nici Boloni nu va fi cartea câștigătoare. Dar mai are doi ași în mânecă. Ultimele două atuuri pe care este pregătit să le arunce în joc: Adrian Mutu și Edi Iordănescu.

Varianta Edi Iordănescu ar putea fi mai greu de rezolvat decât s-ar aștepta Burleanu. Fostul antrenor de la FCSB, ofertă pe bani mulți din Arabia Saudită

Fără să aibă CV-uri la fel de impresionante, în special în cazul lui Mutu, cei doi par mult mai accesibili. Cel puțin astea sunt calculele pe care și le face Răzvan Burleanu. Președintele FRF s-a interesat deja de situația celor doi și este pregătit să deschidă negocierile, dacă Boloni va continua să ezite.

ADVERTISEMENT

Totuși, în ceea ce îl privește pe Edi Iordănescu, FRF ar avea o concurență imbatabilă din punct de vedere financiar. Al Fateh, locul 12 din Arabia Saudită, a pus pe masă un contract de 1,5 milioane de dolari. FANATIK a făcut anunțul în exclusivitate.

Totuși, posibilitatea de a rămâne în țară și de a prelua echipa națională ar putea să cântărească mai mult decât banii. Mai ales că Edi Iordănescu este genul de antrenor care ține foarte mult la CV.

Adrian Mutu așteaptă de o lună un semn din partea FRF. Răzvan Burleanu îl vede ca pe o soluție de avarie, dar ar putea fi nevoit să apeleze la el

În fine, Adrian Mutu a respins o ofertă de la Kisvarda, din Ungaria, special pentru că speră să primească o șansă la echipa națională. A așteptat răbdător și spera că un eventual refuz al lui Boloni va duce automat la numirea sa ca selecționer. Doar că “Briliantul” trebuie să accepte că, în acest caz, ar fi doar la 50-50 cu Edi Iordănescu.

FANATIK a scris încă din 26 noiembrie că Adrian Mutu este bine plasat în lupta pentru a prelua postul de selecționer. Ba chiar “Briliantul” părea chiar favorit la un moment dat, dată fiind și relația foarte bună pe care o are cu Răzvan Burleanu. Doar că președintele FRF s-a temut că se va expune dacă va alege un antrenor lipsit de experiență, cum este Mutu. Mai ales după experiența Rădoi, una deloc reușită.

Urmează câteva zile de foc la Casa Fotbalului, iar Răzvan Burleanu vrea răspunsuri cât mai repede. Și dacă nu le va primi de la Boloni, dilema se adâncește. Edi Iordănescu sau Adrian Mutu?

14 noiembrie 2021 este data la care Mirel Rădoi a anunțat că nu va mai continua la echipa națională. De atunci, Răzvan Burleanu caută în zadar selecționer

ADVERTISEMENT