Fotbal intern

Burleanu îl face praf pe Lupescu! “Jurământul de supunere lui Sandu!”

Preşedintele FRF continuă războiul cu Ionuţ Lupescu, adversarul său din alegerile pentru funcţia numărul din fotbalul românesc.
02.03.2018 | 19:38
Burleanu il face praf pe Lupescu Juramantul de supunere lui Sandu

Răzvan Burleanu a lansat un nou atac la adresa lui Ionuţ Lupescu, chiar în ziua în care  Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea Federaţiei prin care “Kaiserul” nu ar putea deţine funcţia de preşedinte FRF, doarece nu a lucrat în forurile fotbalistice interne în ultimii ani.

Actualul preşedinte FRF a postat un editorial pe site-ul său, în care distruge relaţia dintre Ionuţ Lupescu şi Mircea Sandu, cel care s-ar afla de fapt în spatele candidaturii acestuia. Sub titlul “Prolog”, editorial reprezintă un nou episod prin care Burleanu încearcă să denigreze imaginea de salvator a rivalului său.

Nu trece mult şi, în contextul alegerilor FRF din 2005, apar cuvintele lui Prunea şi Lupescu, chiar în emisiunea tătucului lor Ioaniţoaia: „Dar, Gică, tu nu ne-ai oferit nimic!” Era un mesaj meschin, adresat cui credeţi? Lui Gică Popescu, cel care candida la acea vreme împotriva administraţiei Sandu! În fapt era o justificare a pactului cu… Mircea Sandu!  Naşu’ a înţeles rapid că sunt băieţi de comitet şi, ca să aibă „linişte”, aşa cum ne propune Ionuţ Lupescu acum, în 2018, le-a oferit lui Prunea şi Lupescu privilegiul suprem: „dreptul” de a se racorda la resursele Federaţiei. Sandu a câştigat alegerile în 2005 şi i-a invitat pe Lupescu şi Prunea să se alăture echipei restrânse a beneficiarilor federali. Jurnalistul Adrian Georgescu nota ironic: „fotbalul s-a întors acasă”. Stop! Era 2005! Vă sună cunoscut ceva din mesajul electoral al lui Lupescu-reloaded din 2018? Mircea Sandu declara atunci fără jenă: „Noi suntem mafia! Eu sunt capul şi dumneavoastră tentaculele!”. Iar Lupescu întărea cu eleganţă : „Cred că pentru fotbalul românesc e un mare câştig ce s-a întâmplat”. Câştig? Da, vom vedea foarte curând! Dar nu pentru fotbalul românesc!“, atacă preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu, despre “loialitatea” lui Ionuţ Lupescu

Omul aflat în fruntea fotbalului românesc nu se opreşte aici şi continuă în aceeaşi manieră, încercând să demonstreze că Lupescu a fost “loial” tocmai “mafiei” de care vorbea Mircea Sandu.

“Cumva, Lupescu are dreptate acum, în 2018, când spune că Sandu şi Kassai nu vor face parte din nou din echipa lui. Nu au cum să facă parte din nou, pentru că ei nu au plecat, de fapt, niciodată din această echipă. E o echipă cu profesori versaţi şi elevi docili care, vom vedea, au dus spre culmi noi, adaptate la modernitate, practicile veteranilor.

Iată „jurământul de supunere” din 2005 al lui Lupescu:

Toate deciziile le voi lua în urma consultărilor cu Mircea Sandu. Vom face totul în echipă.
Ionuţ Lupescu, 2005

“Încă nu am primit un birou, o să stau pe la Naşu’”
Ionuţ Lupescu, 2005

Şi ca să nu existe umbră de îndoială că această legătură puternică trece peste orice conjunctură, chiar şi în 2011, când pleca puţin de lângă Naşu’, Lupescu îşi reconfirma loialitatea:

„Am fost şi sunt unul dintre cei mai loiali colaboratori pe care i-a avut Mircea Sandu”
Ionuţ Lupescu, 2011
“, mai aminteşte Răzvan Burleanu despre inamicul său din lupta pentru postul de preşedinte FRF.