Sport
notix pixel id

Clauze de 10.000 de euro pentru angajații FRF. Ce contracte au semnat oamenii lui Răzvan Burleanu. Exclusiv

Toți angajații Federației Române de Fotbal au primit o anexă la contracte cu o clauză de 10.000 de euro. Care sunt condițiile impuse de Răzvan Burleanu subordonaților săi.
26.11.2021 | 17:53
Clauze de 10.000 de euro pentru angajații FRF. Ce contracte au semnat oamenii lui Răzvan Burleanu. Exclusiv
Răzvan Burleanu a impus angajaților FRF clauze de 10.000 de euro pentru păstrarea „secretului de serviciu”. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu este președintele Federației Române de Fotbal începând din martie 2014. După o „domnie” de 24 de ani a lui Mircea Sandu. Care n-a mai candidat la un nou mandat, iar Răzvan Burleanu a câștigat alegerile în defavoarea lui Vasile Avram și Gheorghe Chivorchian.

Răzvan Burleanu a obținut al doilea mandat la șefia FRF în 2018, în fața lui Ionuț Lupescu, cu o diferență lejeră de voturi (90), 168 față de 78, al treilea candidat fiind Marcel Pușcaș, care a fost preferat de numai 8 alegători.

Clauze de 10.000 de euro pentru angajații FRF. Ce contracte au semnat oamenii lui Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu conduce Federația Română de Fotbal cu o mână de fier, oponenții săi fiind eliminați rând pe rând, exemplul cel mai dramatic fiind Didi Prodan, chiar în 2014.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al Generației de Aur, cu componenții căreia Răzvan Burleanu are o relație cel puțin rece, a murit pe 16 noiembrie 2016, din cauza unui atac de cord, măcinat și de supărarea că a fost dat afară de la Federație și a pierdut un proces de calomnie intentat de Răzvan Burleanu, în urma căruia a fost „executat” de președintele FRF cu 7.000 de euro.

În primăvara lui 2022 vor avea loc noi alegeri pentru președinția FRF și Răzvan Burleanu, deși nu și-a anunțat intenția să candideze din nou, este greu de crezut că va renunța la șefia fotbalului românesc și, în consecință, își „securizează” poziția în cadrul „fortăreții” FRF.

ADVERTISEMENT

Nimic nu trebuie să mai „transpire” din culisele de la Casa Fotbalului, așa că măsurile luate de președintele FRF sunt deosebit de ferme, de severe, ca să le numim draconice.

Astfel că își fidelizează subordonații pe orice cale. FANATIK a aflat că toate contractele celor angajați în FRF au fost „îmbogățite” cu o clauză specială: 10.000 de euro amendă pentru orice informație scăpată în afara instituției, bine-nțeles dacă este dovedită „indiscreția”.

ADVERTISEMENT

Anexele la contracte urmează să fie semnate de orice angajat care vrea să-și continue activitatea în cadrul FRF, sub conducerea lui Răzvan Burleanu. Secretul de serviciu este sfânt, de altfel, în orice… serviciu, de orice „culoare” și… orientare.

Ilie Dumitrescu: „Răzvan Burleanu are 95% șanse să câștige alegerile. Indiferent de ce nume vor participa, nu are nimeni nicio șansă!”

Cum aminteam, în primăvara anului viitor se vor desfășura alegeri „la vârf” în FRF, iar unul dintre cei mai marcanți foști fotbaliști al „Generației de Aur”, Ilie Dumitrescu este convins că Răzvan Burleanu va câștiga fără probleme al treilea mandat de președinte FRF.

ADVERTISEMENT

„Răzvan Burleanu are 95% șanse să câștige alegerile viitoare de la FRF. Indiferent de ce nume vor participa, nu are nimeni nicio șansă! Cine va candida va fi doar cu numele”, este părerea lui Ilie Dumitrescu.

„Oricum, e super târziu să-și anunțe acum participarea altcineva, alegerile sunt în primăvară. Este târziu, super târziu! Nu va avea nimeni nicio șansă. Este ca și cum ar juca Bayern Munchen contra unei echipe din Zweite Bundesliga”, și-a explicat opinia Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu crede la fel, dar lasă o „portiță” pentru un nume important, acum președinte de club

De aceeași părere este și Ion Crăciunescu, dar fostul mare arbitru lasă, totuși o „portiță” pentru un nume important din fotbalul nostru, Cristi Balaj, arbitru și el de mare valoare înainte să devină președinte al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD) și, de câteva săptămâni, președinte la CFR Cluj, oponent declarat al lui Răzvan Burleanu.

„Nu cred că va mai candida cineva în afară de Răzvan Burleanu, pentru că nimeni nu crede că are vreo șansă să câștige. Sau dacă se va băga cineva, o va face doar de formă, să zică lumea că sunt doi. Gică Popescu zice că nu mai candidează, Ionuț Lupescu s-a învățat minte și el”, a declarat Ion Crăciunescu.

„Mai avem însă foști fotbaliști mari care ar putea să vină la FRF, dar își dau seama că e greu să iasă. Mai e și Cristi Balaj, care ar putea să fie președintele Federației Române de Fotbal. El ar putea fi o soluție, însă trebuie să îi convingă și pe alegători”, a spus Ion Crăciunescu pentru Realitatea Sportivă.

Un posibil oponent pentru Răzvan Burleanu vine de la LPF

Singurul care și-a manifestat intenția să-l „contreze” pe Răzvan Burleanu la alegerile din primăvara viitoare vine de la Liga Profesionistă de fotbal și este secretarul general Justin Ștefan.

„În 2022 vom avea alegeri la FRF. Mă gândesc tot mai serios să particip la alegeri, la anul. Fotbalul românesc merge tot mai jos, Răzvan Burleanu nu mai are susţinerea de acum trei ani”, spunea Justin Ștefan în primăvară și nu a apărut până acum să infirme această intenție.

„Categoric trebuie să spunem adevărul, nici eu, nici Răzvan Burleanu nu am jucat fotbal. Dar aici e de management, m-am uitat în ultimii ani, actorii fotbalului, actorii au fost undeva în spate. Aceste dispute ne aduc pe noi în faţă. Fotbalul este despre sportivi”, a detaliat Justin Ștefan la Look Sport.

  • „Băiatul ăsta (n.red. – Răzvan Burleanu) cum respiră așa minte. Mai ales că vine nașul Dâncu acum la putere, ce să mai caute Hagi, Popescu, Lupescu la FRF, când el are astfel de oameni? Doar președintele Iohannis sau Vasile Dâncu îl pot schimba pe Burleanu. Dar domnul președinte e mai mult cu golful decât cu fotbalul” – Florin Prunea
  • 37 de ani a împlinit Răzvan Burleanu pe 1 iulie
  • 4.000 de euro declara Răzvan Burleanu că are salariu la FRF în 2014. 15.000 ar avea acum după declarațiile unor oameni din fotbal
  • 17.500 de euro ar fi salariul lunar pe care îl primește Răzvan Burleanu ca membru în Consiliul FIFA, poziție care echivalează cu membru al Comitetului Executiv UEFA și pe care o ocupă din 20 aprilie 2021, mandatul său fiind până în 2025
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik