Fotbal intern

Răzvan Burleanu dă alarma! Se mai termină Liga 1? „Nu știu ce facem dacă mai apar cazuri”

12.06.2020 | 22:33
Razvan Burleanu da alarma Se mai termina Liga 1 Nu stiu ce facem daca mai apar cazuri
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre pandemia de coronavirus care a afectat fotbalul românesc, printre care și cele mai recenta cazuri, și anume magazinerul lui Dinamo și doctorului lui FC Botoșani.

Președintele FRF a mărturisit că nu știe ce se va întâmpla dacă mai apar cazuri.

Alarma trasă de Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu consideră că toate cluburile din Liga 1 trebuie să respecte protocoalele medicale, pe care FRF le-a emis astăzi, 12 iunie, și crede că fotbalul trece prin cea mai mare criză din istorie.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce vedem în aceste zile, observăm o lipsă de profesionalism a DSP-urilor. Cred că fotbalul trece dintr-o stare de alertă într-o stare de urgență. Avem deadline până a 2 august, pentru a transmite către UEFA echipele care vor participa în cupele europene.

Timp de cinci zile staff-ul e testat, dacă DSP-ul consideră că nu mai este nevoie și dacă testele nu ies pozitive. Am solicitat LPF-ului să stabilească o ședință pentru a le explica cluburilor ce se va întâmpla dacă avem cazuri, ceea ce nu s-a întâmplat și nici măcar eu, președintele Federației, nu știu ce se va întâmpla dacă vom avea alte cazuri”.

ADVERTISEMENT

„Play-off-ul e puțin mai relaxat, spre deosebire de echipele din play-out. Nici cluburile nu știu ce se va întâmpla acum. Dacî avem doar aceste cazuri nu ne mai putem termina campionatul la data de 2 august, și mă refer la Dinamo, care e angrenată în semifinalele Cupei României.

Asta ar fi trebuit să se întâmple până astăzi, de-asta insistam pentru organizarea unei ședințe cu toate cluburile făcută de LPF.

ADVERTISEMENT

Cu toată sinceritatea, trăim cea mai mare criză prin care fotbalul a trecut vreodată, tot modelul pe care îl avem riscăm să nu facem față.

În eșaloanele inferioare avem o mare problemă, sunt multe cluburi de copii și juniori care nu mai au bani să-și plătească chiriile”, a mai spus Răzvan Burleanu la TV Digi24.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu vor fi fani pe stadioane până la finalul anului ne așteptăm la pierderi de 10 milioane de euro”

„Dacă e să ne referim la impactul pe care cluburile din prima ligă îl au, dacă nu vom avea spectatori în tribune până la finalul acestui an, ne putem raporta la pierderi de 10.000.000 de euro și vom avea pierderi și pe piața transferurilor jucătorilor români.

UEFA aplică un sistem de solidaritate, la finalul anului trecut echipele din Liga 1 care nu au participat în cupele europene au împărțit 1.300.000 de euro.

Domnul Bălănescu a venit la finalul ședinței și mi-a confirmat informațiile deja știute despre cazul petrecut la Dinamo. Am fost ascultați, dar nu pot spune că am fost și înțeleși.

În urma deciziei de ieri, în continuare avem riscuri pentru ceilalți 300.000 de fotbaliști români care nu își pot exercita meseria de a juca fotbal”, a continuat președintele FRF.

„Suntem recunoscători autorităților Guvernamentale, pentru toate protocoalele realizate în colaborare cu ei. Noi am avut un mesaj de solidaritate și de susținere în această perioadă și pentru fani, pentru că fotbaliștii din primele două ligi pot reprezenta un model pentru ei, până la urmă.

Se confirmă faptul că ieșirea din cantonament a fost o greșeală. De astăzi avem sancțiuni de la 5.000 de lei la 100.000 de lei care se pot cumula. Deși am făcut acest compromis, am avut o respingere din partea LPF-ului în privința acestor sancțiuni.

Avem cluburi de Liga 1 care au ținut câte 40 de persoane în cantonament, dar nu au fost cazuri unitare. 

Dacă ne uităm în Occident nu o să vedem spectatori pe stadioane, dacă ne uităm în jurul României, Serbia și Ungaria, vom regăsi suporteri pe stadioane.

E foarte greu și noi ca Federație am lucrat pentru a merge până la 10 % grad de ocupare al fanilor pe stadioane și sperăm ca până la următoarea relaxare să vedem fani pe stadioane”, a mai spus Răzvan Burleanu.

„Sperăm ca aceste trei cazuri pe care le avem astăzi să conștientizăm că virusul nu se joacă cu noi și trebuie să fim mult, mult mai precauți.

Cu siguranță fotbalul va fi resetat, ne așteptăm la măsuri pe care astăzi nu le putem înțelege, de exemplu cheltuielile salariale la nivelul cluburilor, atenție sporită la Academiile de juniori, redistribuirea veniturilor din fotbal.

Ne așteptăm ca pandemia să ne aducă față în față cu astfel de cazuri.

Zona de E-Sports era puțin ajutată și cea legată de engagementul suporterilor, pe care trebuie să-l faci și când nu sunt fanii la stadion. Biletele se vor vinde doar electronic, casele de bilete vor dispărea”, crede Răzvan Burelanu.

ADVERTISEMENT