News

“Dumnezeu îl va pedepsi pe Burleanu pentru ce a făcut! Poate muream!”

Problemele din interior continuă pentru Răzvan Burleanu, actualul preşedinte FRF. Încă o persoană din federaţie vorbeşte despre modul abuziv în care a fost tratată de şeful fotbalului românesc.
04.04.2018 | 19:46
Dumnezeu il va pedepsi pe Burleanu pentru ce a facut Poate muream

Alexandru Stici, angajat al FRF, a dezvăluit modul în care Răzvan Burleanu a decis să scape de el. După ce l-a dat afară şi a pierdut în instanţă, Burleanu a fost obligat să îl repună în funcţie (VEZI DETALII AICI). Acum, un alt om din federaţie rupe tăcerea. FANATIK.RO a stat de vorbă cu Marcel Paraschiv, referent achiziţii protocol în cadrul FRF în momentul venirii lui Burleanu în fruntea instituţiei şi unul dintre cei trei “renegaţi” care i-au făcut plângere penală şefului FRF.

Scenariu incredibil: “Am simţit că avocata e

Discuţia are loc la Centrul Naţional de Fotbal din Buftea. Afară nu e nici frig, nici cald. Nici luminos, nici întunecat. E o atmosferă intrigantă, aşa cum se va dovedi şi dialogul nostru.

Marcel Paraschiv ne invită în biroul unde îşi desfăşoară activitatea. Pe un culoar întunecat ajungem în încăperea unde îşi are scaunul, la propriu!!!, de lucru.

Apoi, îi facem o fotografie-simbol, în opinia lui, pentru ceea ce păţesc oamenii care nu sunt de partea lui Răzvan Burleanu. Cu un “laptop” din carton în braţe! Bucata este pliată asemenea unui computer de ultimă generaţie şi este “personalizată”.

Românii au umor chiar şi în momente dificile. Se pune pe “chestia” de lemn, pe care subliniază că tot el a adus-o ca să aibă pe ce sta, şi începe să povestească despre situaţia lui. “Am avut probleme cu prima avocată. Dumnezeu mi-a luminat mintea şi am văzut că era, ca să zic aşa, . Din câte acte îi dădusem, nu pusese mai nimic la dosar. Apoi, am întânit o femeie extraordinară, care m-a ajutat să câştig! După aceea au început şicanele”, afirmă Paraschiv.

“Nici puşcăriaşii nu stau aşa! Un an nu am făcut nimic”

Angajatul FRF şi-a câştigat în justiţie dreptul de a fi repus în funcţie. “Mi-au propus să ne înţelegem, eram în birou la şeful juriştilor. Şefa de personal mi-a spus: . Nu am fost de acord. Atunci, mi-au sugerat să îmi iau concediu câteva zile. Mi-au achitat toate salariile plus bonurile de masă. E Săptămâna Mare şi eu nu mint! Nu mi-au dat primele şi cheltuielile de judecată. În plus, nici salariile indexate şi compensaţiile nu mi le-au plătit. Ei angajaseră pe altcineva pe postul meu şi acum nu mai aveam nici birou. În fine, până la urmă m-au trimis să stau într-o încăpere mult mai mică decât ce vedeţi aici. Era de maximum 12 metri pătraţi! Nici puşcăriaşii nu stau aşa! Eram trei oameni în acel spaţiu, iar unul era pus să mă urmărească pas cu pas. Ce nu mi-au dat înapoi a fost însă obiectul de activitate! M-au aruncat acolo sus, la mişto. Un an nu mi-au dat nimic de făcut şi m-au urmărit constant. Manevre de oameni mici şi fără caracter!”, dezvăluie angajatul lui Burleanu.

“Mi-au dat mandat de deportare! Acum număr avioane şi căprioare!”

Lucrurile aveau să devină şi mai critice pentru Paraschiv. “La FRF veneau oameni din ţară cu diferite probleme şi ne mai intersectam cu ei. . Ne salutam şi asta probabil că i-a speriat. Devenisem un pericol mare. Anul acesta sunt alegerile şi au zis că e mai bine să se asigure! Spre finalul lui 2017 ne-au chemat pe mine şi pe Stici şi ne-au dat mandatele de deportare! Eu sunt la Buftea şi stau în acest birou pentru că administratorul de aici a fost drăguţ şi m-a lăsat. Putea să îmi spună că nu se poate şi să mă trimită prin vreun vestiar ceva… Ce fac toată ziua? În primul rând, număr avioanele. Îţi pot spune cu exactitate cine deschide trenul de aterizare la pădure, cine după pădure… Apoi iau la rând iepurii, căprioarele! Mi-au cerut un raport de activitate, am scris degeaba. Nu s-a schimbat nimic. Ce ar trebui să fac eu nu se poate de aici!”, susţine, necăjit, bărbatul!

Răzvan Burleanu, distrus de angajatul său: “Îşi bate joc de banii FRF!”

Marcel Paraschiv este indignat de tratamentul la care este supus şi cere ca vinovaţii să fie traşi la răspundere, mai ales că în joc este vorba de bani! “Cu Burleanu m-am văzut de trei ori în viaţa mea. O dată ieşeam din FRF, o dată pe scări şi o dată a băgat capul din greşeală în biroul nostru. Nu am nimic personal cu el, dar dacă s-a făcut o , trebuie să găsim vinovatul! Ei îşi bat joc de propriul buget, de banii FRF! Au preferat oameni fără experienţă şi au crezut că vom ceda în final presiunilor. Am 58 de ani, poate sunt de-o seamă cu tatăl lui. Eu am jucat fotbal, Burleanu şi ai lui, nu! Eu am fost arbitru, Burleanu şi ai lui, nu! E drept, la un anumit nivel, dar nu toţi ofiţerii ajung generali! Eu sunt un om puternic, dar dacă eram mai slab? Poate muream! Altul, poate, depindea de salariul acela şi ar fi păţit ceva de supărare şi disperare! Dumnezeu îi va judeca şi îi va pedepsi pe Burleanu şi pe oamenii săi pentru ce au făcut!”, încheie angajatul FRF.

Au depus o plângere la adresa FRF pe motiv că n-au primit salariile cerute în instanţă. E fals, ei au fost şi în concediu. Între timp ei s-au reintegrat, şi-au primit toate drepturile. Sunt doar câteva elemente pentru a mi se pune beţe în roate. Am stat două ore aici. În urma acestei întâlniri, vom pune la dispoziţie informaţiile care ni se vor cere” – preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în februarie