Fotbal international

Răzvan Burleanu este oficial membru al Consiliului FIFA. ”Mi-am dorit să inspir și alți români”

20.04.2021 | 15:44
Razvan Burleanu este oficial membru al Consiliului FIFA Miam dorit sa inspir si alti romani
ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a devenit, marți, 20 aprilie, membru al Consiliului FIFA și va avea un mandat de patru ani, care nu este condiționat și de realegerea lui în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. 

Răzvan Burleanu este primul oficial din fotbalul românesc care accede în Consiliul FIFA, instituție care are misiunea de a stabili viziunea FIFA în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

La învestirea lui în noua funcție, Răzvan Burleanu a mărturisit că spera ca prin candidatura și alegerea lui să-i fi inspirat și alți tineri români care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise.

Constestat în România, apreciat la nivel mondial

Răzvan Burleanu este la al doilea mandat în fruntea FRF. Prima oară a câștigat în fața lui Vasile Avram, în 2014, iar în 2018 l-a învins pe Ionuț Lupescu. Anul viitor vor avea loc noi alegeri la Federația Română de Fotbal, iar Burleanu speră să obțină și cel de al treilea mandat, în ciuda faptului că activitatea sa din cadrul federației este contestată de tot mai mulți oameni de fotbal. În acest sens, discursul său de la învestirea în noua funcție a fost unul în care elogiază activitatea forului pe care îl conduce și lansează noi provocări pentru cei ce au aceleași ambiții cu el.

ADVERTISEMENT

”Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA.

Pentru România înseamnă și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi încerca să le influențez la nivel internațional și național. Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru ale sectoare de activitate din țara noastră”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, conform frf.ro.

ADVERTISEMENT

Tun financiar dat de Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu și-a asigurat liniștea financiară pe viață. Șeful Federației Române de Fotbal va câștiga un milion de dolari în următorii patru ani. Conform platformei  insidethegames.biz, funcția de membru în Consiliul FIFA este remunerată cu 250.000 de dolari anual, la care se adaugă diurne de 500 de dolari/zi, achitate de FIFA.

În plus, atâta vreme cât va fi președintele FRF, Burleanu va încasa încă 200 de dolari pentru fiecare zi în care va munci pentru forul fotbalului mondial, din partea Federației Române de Fotbal.  Un calcul simplu arată că numai din remunerația de membru al Consiliului FIFA, șeful FRF va fi retribuit cu un milion de dolari pe durata mandatului.

ADVERTISEMENT

Consiliul FIFA este format din 37 de reprezentanți ai confederațiilor continentale şi condus de președintele forului mondial, Gianni Infantino. Activitatea consiliului se desfăşoară preponderent, în Elveția, la Montreaux.

ADVERTISEMENT