ADVERTISEMENT
Fotbal international

Răzvan Burleanu i-a decis soarta lui Adi Mutu. Cât timp va mai fi selecționerul naționalei de tineret

Autor: Patrice Podina | 29.04.2021 | 20:16
Răzvan Burleanu i-a decis soarta lui Adi Mutu. Cât timp va mai fi selecționerul naționalei de tineret
Adrian Mutu. Sursa foto: gsp

Oficialii Federației Române de Fotbal au luat în discuție, în cadrul ședinței Comitetului Executiv de joi, soarta celor doi selecționeri ai echipelor naționale de seniori, respectiv de tineret. Răzvan Burleanu a anunțat că Adi Mutu ar putea să nu mai pregătească naționala de tineret.

ADVERTISEMENT

Deși startul în campania de calificare la Cupa Mondială din Qatar, de anul viitor, a fost unul dezamăgitor, șeful FRF a anunțat că Mirel Rădoi se bucură în continuare de sprijinul Federației și va rămâne selecționerul naționalei de seniori.

În ceea ce-l privește pe Adrian Mutu, oficialul FRF a menționat că angajamentul fostul decar al României cu Federația a expirat.

Când așteaptă Răzvan Burleanu răspunsul lui Adi Mutu

Potrivit lui Răzvan Burleanu, Adi Mutu trebuie să ia o decizie în cel mai scurt timp dacă va continua pe banca ”tricolorilor mici” sau va alege să antreneze o echipă de club.

ADVERTISEMENT

”În ceea ce privește situația lui Adrian Mutu, în momentul de față, contractul lui cu FRF a expirat imediat după terminarea Campionatului European. Noi ne dorim să continuăm alături de el.

În același timp, Mutu își dorește să continue, dar simte nevoia de a antrena zi de zi la un club unde poate face performanță. Cred că în următoarele două săptămâni, Adi va putea să ia o decizie, astfel încât să vă putem confirma dacă va fi alături de noi și pentru următoarea campanie de calificare sau nu.

Pentru noi, Mutu este opțiunea numărul unu în ceea ce privește următoarea campanie de pregătire pentru prezența la europene. Ceea ce ne dorim este un selecționer care să aibă capacitatea ca odată ce pornește la drum cu noi să și termine campania. De comun acord, împreună cu Adi, am ajuns la acest consens de a avea acest răgaz de timp pentru a putea să ia cea mai bună decizie la final”, a explicat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

”Tineretul” n-a pierdut niciun meci la Euro 2021, dar nici nu a trecut de faza grupelor

Echipa națională de tineret a României pregătită de Adrian Mutu a avut evoluții apreciate în Ungaria, în meciurile din faza grupelor Campionatului European de tineret.

”Micii tricolori” au obținut două remize, 1-1 cu Olanda și 0-0 cu Germania, și a învins cu 2-1 naționala Ungariei. Deși neînvinsă, România a terminat grupa pe locul 3 și a ratat calificarea în fazele eliminatorii ale Europeanului de tineret.

ADVERTISEMENT

Sigură de prezența la EURO U21 din 2023, din calitatea de gazdă, naționala de tineret a României nu va mai participa la preliminarii. Astfel, selecționata sub 21 de ani a țării noastre va juca doar meciuri amicale în următorii doi ani, partide ce vor fi programate atunci când se joacă şi rundele din calificări.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!