Sport

Răzvan Burleanu „i-a furat” un om de bază lui Gigi Becali. Un antrenor de la FCSB va coordona loturile naționale de juniori

Răzvan Burleanu a adus la Federația Română de Fotbal un antrenor de la FCSB, iar acesta va coordona loturile naționale de juniori.
05.10.2022 | 17:57
Razvan Burleanu ia furat un om de baza lui Gigi Becali Un antrenor de la FCSB va coordona loturile nationale de juniori
Gigi Becali este hotărât și vrea să se opună regulii U21 impusă de FRF. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Președintele FRF a făcut un nou „transfer” în echipa federației, care va avea un rol important: acela de a manageria toate loturile naționale de juniori.

Răzvan Burleanu l-a convins pe Ilie Alexe să urce în „corabia” FRF: „Va monitoriza modul de lucru”

Federația Română de Fotbal a anunțat vestea printr-un comunicat de presă în care se explică în detaliu rolul pe care îl va îndeplini fostul șef al academiei FCSB: „Ilie Alexe se alătură echipei Federaţiei Române de Fotbal. Acesta este noul coordonator al loturilor naţionale de juniori U15, U16, U17, U18 şi U19. În vârstă de 43 de ani, Alexe va coordona activitatea celor 5 loturi naţionale de juniori.

ADVERTISEMENT

Acesta va monitoriza modul de lucru şi va urmări planul de performanţă al unui jucător de elită de la 15 ani şi până la finalul junioratului, pentru a facilita tranziţia acestuia către prima reprezentativă, prin intermediul loturilor de U21 sau U20.

Totodată, Alexe se va asigura de întărirea colaborării cu academiile de juniori şi de dezvoltarea unei culturi organizaţionale la nivelul loturilor de juniori în concordanţă cu Strategia Tehnică a FRF”, se mai precizează în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Cine este Ilie Alexe, noul coordonator al celor 5 loturi naționale de juniori

Ilie Alexe a făcut școala de antrenori la Coverciano și a devenit șeful proiectului de academie al clubului Steaua, însă ulterior a ajuns la Dinamo.

Din 2017 a fost coordonatorul Academiei de Fotbal FCSB, cotată în primele trei din România.

Noul angajat al FRF a fost implicat într-un scandal la FCSB după un meci cu CSA Steaua din urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

Acesta nu ar fi depus contestație după ce „roș-albaștrii” au folosit un jucător pe fals la un meci direct și ar fi aplanat acest conflict datorită relației naș-fin pe care o are cu Sorin Popescu, antrenorul coordonator de la CSA Steaua.

Vasile Geambazi, șeful Academiei FCSB și nepotul lui Gigi Becali, i-a luat însă apărarea lui Alexe la acel moment: „Ilie Alexe este profesionist. Omul a depus contestația, apoi mi-a spus că trebuie să plătim taxă. N-am fost de acord”.

ADVERTISEMENT