ADVERTISEMENT
Fotbal international

Răzvan Burleanu, interviu în Le Monde: ”EURO 2020 e important pentru dezvoltarea fotbalului românesc” + anunț îngrijorător: ”E posibil ca stadioanele să nu fie gata”

Autor: Adrian Baciu | 30.11.2019 | 16:45
Răzvan Burleanu, interviu în Le Monde: ”EURO 2020 e important pentru dezvoltarea fotbalului românesc” + anunț îngrijorător: ”E posibil ca stadioanele să nu fie gata”
Răzvan Burleanu, interviu în Le Monde: ”EURO 2020 e important pentru dezvoltarea fotbalului românesc” + anunț îngrijorător: ”E posibil ca stadioanele să nu fie gata”. Sursa foto: sportpictures.eu

În ciuda faptului că încă nu s-a calificat la EURO 2020, România reprezintă un punct de interes pentru presa internațională în această perioadă. La București, unul dintre orașele gazdă ale turneului final de anul viitor, va fi organizată, sâmbătă, tragerea la sorți a grupelor competiției. În preajma acestui eveniment, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit în presa franceză despre importanța EURO 2020 pentru România.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,25 este cota pentru ”scor corect a doua repriză: 0-0” la meciul Islanda – România. Vezi toate cotele aici!

Răzvan Burleanu, interviu în Le Monde înainte de tragerea la sorți a grupelor: ”EURO 2020 e important pentru dezvoltarea fotbalului românesc”

Jurnaliștii de la Le Monde au vorbit cu Răzvan Burleanu, conducătorul Federației Române de Fotbal, despre toate aspectele legate de organizarea EURO 2020, rolul acestui eveniment pentru țara noastră, dar și despre șansele echipei lui Mirel Rădoi de a fi prezentă la turneul final de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Șeful FRF a lăudat naționala de fotbal a României, despre care a spus că este neînvinsă în Liga Națiunilor și are șanse bune de a trece de barajul de anul viitor. ”Echipa noastră națională nu a pierdut niciun meci în Liga Națiunilor. Şi-a câștigat pe merit dreptul de a juca acest play-off și are șanse reale de calificare. Pot sune că sunt optimist că România va juca la EURO 2020.

Președintele FRF face un anunț îngrijorător: ”E posibil ca stadioanele să nu fie gata”

Burleanu a evidențiat importanța pe care organizarea unui astfel de turneu o are pentru fotbalul românesc. El a punctat faptul că infrastructura lăsată în urmă de acest turneu e vitală pentru sportul rege din România.

ADVERTISEMENT

”Suntem recunoscători celor de la UEFA pentru această alegere, întrucât EURO la Bucureşti înseamnă dezvoltarea fenomenului fotbalistic pentru copii, oportunitatea realizării unui ghid de bune practici pentru organizarea competiţiilor majore finanţat din fonduri europene, precum şi o dezvoltare a infrastructurii fotbalistice: 3 stadioane noi, 400 de baze sportive pentru juniori şi terenuri speciale pentru fotbal pentru nevăzători.”

Răzvan Burleanu recunoaște în interviul acordat francezilor că sunt șanse ca cele trei stadioane, Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf, să nu fie gata până la EURO 2020. ”Este posibil ca noile stadioane să nu fie gata pentru Euro 2020, dar vor fi cu siguranță în 2020 și vor fi o moștenire a competiției. Pentru federației, acest lucru este extraordinar”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!