Sport

Răzvan Burleanu, mesaj clar după ce România și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2024: „Trebuie să ne depăşim pe noi înşine”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a oferit prima reacție după ce România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Euro 2024.
09.10.2022 | 16:23
Razvan Burleanu mesaj clar dupa ce Romania sia aflat adversarele din preliminariile Euro 2024 Trebuie sa ne depasim pe noi insine
Răzvan Burleanu a oferit primele reacții după ce România și-a aflat adversarii din preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Sursă foto: Sport.pcitures.eu
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a oferit primele declarații după ce România și-a aflat adversarele din grupa I a preliminariilor pentru Campionatul European din 2021. „Tricolorii” vor evolua în aceeași grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Răzvan Burleanu, mesaj clar pentru echipa României: „Trebuie să ne depășim pe noi înșine”

Răzvan Burleanu este de părere că echipa României trebuie să profite de campania de calificări pentru Euro 2024 și să construiască o echipă cât mai puternică.

ADVERTISEMENT

„Aceste preliminarii nu sunt despre noi şi ceilalţi, trebuie să ne depăşim pe noi înşine. E o oportunitate unică pentru crearea unei echipe pentru înalta performanţă.

Avem deja jucători care au mers la Euro U21 în 2019 şi 2021 şi impreună cu ceilalţi cu experienţă au o misiune comună să mergem la Euro 2024”, au fost cuvintele lui Răzvan Burleanu, la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, despre grupa României: „Nu va fi ușoară”

Răzvan Burleanu consideră că naționala pregătită de Edi Iordănescu poate face performanță. Totuși, președintele FRF nu le subestimează pe adversarele din grupa României.

„Cu siguranţă, puteam să avem grupe foarte dificile, credem cu tărie că dacă avem dăruire, încredere, determinare, putem aduce acea familie, astfel încât să obţinem o performanţă înaltă.

ADVERTISEMENT

Nu va fi o grupă uşoară, dar avem nevoie de o schimbare de mental, de atitudine care să ne aducă o calificare. Alături de jucători, Edi are această misiune”, a mai spus Răzvan Burleanu.

România, egala Elveției la Euro 2016. „Tricolorii”, meciuri în premieră cu Kosovo

În țara gazdă a Campionatului European din 2024, Germania, a avut loc tragerea la sorți a preliminariilor pentru Turneul Final. Deși au retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor, „tricolorii” visează la o nouă calificare la un Campionat European.

ADVERTISEMENT

România va juca meciuri cu Elveția, echipă cu care a remizat, scor 1-1 la ultimul Euro la care a participat, cel din 2016. Totuși, formația antrenată de Murat Yakin este favorită la câștigarea grupei. Elvețienii au câștigat dueluri cu Spania și Portugalia în ultima ediție de Liga Națiunilor.

Din aceeași grupă mai face parte și Kosovo, selecționată pe care România o va întâlni în premieră. Este primul Campionat European la care Kosovo evoluează în calificări, după declararea independenței statului Kosovo.

„Tricolorii”, fără înfrângeri cu Belarus

Belarus și Israel sunt alte două echipe cu care România se va înfrunta pentru un loc la Campionatul European din 2024. „Tricolorii” au evoluat de 5 ori contra naționalei din Belarus și nu au pierdut niciun meci.

Cu Israel, România a jucat și în acest an, remiza, scor 2-2 din martie, fiind al doilea meci al lui Edi Iordănescu pe banca naționalei României. Echipa din ultima urnă valorică a fost Andorra. România a învins-o în toate cele 4 meciuri directe.

ADVERTISEMENT