Sport

Răzvan Burleanu, reacție fermă în scandalul antrenorilor fără licență. Ce le transmite lui Mihai Iosif și Marius Croitoru

Președintele FRF intervine în scandalul tehnicienilor fără licență din Liga 1 și îi sfătuiește să se înscrie cât mai curând la cursurile Școlii de Antrenori pentru a obține calificarea necesară.
30.08.2021 | 19:32
Razvan Burleanu reactie ferma in scandalul antrenorilor fara licenta Ce le transmite lui Mihai Iosif si Marius Croitoru
ADVERTISEMENT

Deși interdicția de a se ridica de pe bancă pentru a oferi indicații jucătorilor în timpul meciurilor i-a nemulțumit profund pe Mihai Iosif, Marius Croitoru și toți ceilalți antrenori fără licență PRO din Liga 1, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu nu are de gând să dea înapoi.

Ba chiar le amintește că actualul regulament este în vigoare de „câțiva ani buni” și îi sfătuiește să urmeze cursurile Școlii de Antrenori în vederea obținerii calificării necesare pentru ocuparea postului de „principal”.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF intervine în scandalul antrenorilor fără licență PRO

Avem o convenție UEFA care stabilește că la cel mai înalt nivel profesionist ai nevoie de cea mai înaltă certificare, licența Pro. Regulamentul nu s-a schimbat în ultimii ani. Regulamentul nu este nou, îl avem de câțiva ani buni.

Le recomand să ia legătura cu directorul Școlii Federale de Antrenori și să se înscrie la programele de pregătire. Aceste programe sunt pentru ei. În trecut, Federația era criticată pentru că nu intervine pe acest subiect.

ADVERTISEMENT

Acum, FRF este criticată tocmai pentru că intervine. Regulamentul prevede că indicațiile pot fi date de către delegatul de joc, antrenorul principal sau antrenorul secund. Cam aceasta este situația.

În această vară au fost două ședințe de Comitet Executiv unde diverși membri au ridicat această întrebare. În momentul de față, avem această sesizare a Școlii Federale de Antrenori în ceea ce privește câteva cazuri din Liga 1. Școala Federală de Antrenori a sesizat faptul că regulamentul nu este respectat”, a declarat Răzvan Burleanu, imediat după ședința Comitetului Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT

Amenzi și suspendări drastice pentru antrenorii care încalcă regulamentul

În momentul de față, pe prima scenă a fotbalului românesc se află patru tehnicieni care îndeplinesc rolul de „principal” fără să dețină licența PRO. Este vorba despre Mihai Iosif, Marius Croitoru – aflați pe locurile doi și trei în clasament cu Rapid și FC Botoșani – respectiv Ilie Poenaru de la Academica Clinceni și Andrei Prepeliță de la FC Argeș.

Potrivit Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, pot da indicații doar directorul tehnic, antrenorul principal, antrenorul secund sau, în cazuri excepționale, antrenorul cu portarii.

ADVERTISEMENT

În cazul în care cei patru nu se conformează, riscă nu doar suspendări, ci și amenzi extrem de dure, care pot ajunge până la șase etape, respectiv 13.570 de lei.

 Oficialii care pot lua loc pe bancă în timpul meciurilor:

  •  conducător de delegație – (delegat/delegat supleant, ori team manager ori
    director/manager sportiv)
  • antrenorul principal
  •  un antrenor secund
  •  director tehnic sau antrenor secund/preparator fizic/antrenor de portari
  •  medic
  •  medic /masor / fizioterapeut / asistent medical/kinetoterapeut
ADVERTISEMENT