Fotbal international

Răzvan Burleanu respinge ideea organizării Superligii Europene: ”Pe termen lung nu poate avea succes”

19.04.2021 | 12:27
Razvan Burleanu respinge ideea organizarii Superligii Europene Pe termen lung nu poate avea succes
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a reacționat cu privire la organizarea unei Sperligi Europene și susține deciziile UEFA și FIFA de a sancționa cluburile implicate.

Oficialul FRF nu crede în succesul noii competiții și acuză finanțatorii cluburilor implicate că mizează strict pe veniturile financiare pe care European Super League le-ar putea genera, în detrimentul dezvoltării fotbalului și a noțiunii de fair-play.

ADVERTISEMENT

Burleanu a mai spus că noul proiect, dacă va fi pus în aplicare, poate să distrugă modelul european al sportului, care este bazat pe un sistem de retrogradare-promovare şi totodată pe principiul solidarităţii.

Răzvan Burleanu respinge ideea organizării Superligii Europene

În mesajul său de susținere a deciziilor anunțate de UEFA și FIFA împotriva cluburilor implicate în demararea proiectului European Super League, șeful FRF amintește că pasiunea suporterilor este călcată în picioare de acționarii, majoritar americani, a celor 12 cluburi.

ADVERTISEMENT

”Din punctul meu de vedere, cluburile care vor face pasul spre această competiţie au interese exclusiv financiare şi nu sunt absolut deloc interesate de pasiunea suporterilor, de investiţiile în propriile academii, altfel spus tratează echipele de fotbal – şi mă refer acum la acţionariatul acestor cluburi – doar ca un produs de entertainment. Şi o să înţelegem de ce cele mai multe dintre cluburile care fac parte din acest grup în momentul de faţă, din cele 12, sunt deţinute de capital american. 

Nu cred că pe termen mediu şi lung o asemena competiţie poate să aibă succes, mai ales că atât UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne”, a declarat Răzvan Burleanu, la Europa FM.

ADVERTISEMENT

Federațiile din Anglia, Italia și Spania nu recunosc noua competiție

UEFA și FIFA au anunțat deja că nu își vor da acceptul pentru organizarea Superligii Europene și că vor sancționa drastic cluburile implicate, putându-se ajunge chiar la suspendarea actualei ediții a Ligii Campionilor și Europa League. Și federațiile naționale de fotbal din Anglia, Italia și Spania au anunțat că nu vor recunoaște noua competiție și că susține demersurile UEFA și FIFA de a sancționa cluburile care au demarat proiectul.

Este vorba despre Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur, alături de AC Milan, Inter Milano și Juventus, din Italia, plus Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid, din Spania.

ADVERTISEMENT

Cele trei foruri naționale au semnat o scrisoare comună în care condamnă categoric demersul cluburilor amintite.

ADVERTISEMENT