Fotbal intern

Răzvan Burleanu, “săgeți” către Gigi Becali: “La FCSB este un mediu mai puțin profesionist!”

20.08.2019 | 18:29
Razvan Burleanu sageti catre Gigi Becali La FCSB este un mediu mai putin profesionist

Răzvan Burleanu a susținut marți o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, despre situația de la Dinamo și FCSB, echipe ce se află în subsolul clasamentului din Casa Pariurilor Liga 1. Președintele FRF susține că rezultatele modeste înregistrate de cele două rivale istorice afectează competiția, iar despre formația “roș-albastră” spune că nu are antrenor din cauza mediului “mai puțin profesionist” de la club.

Răzvan Burleanu, atac la FCSB

În conferința de presă susținută la “Casa Fotbalului”, președintele Federației Răzvan Burleanu a vorbit despre situația delicată de la Dinamo și FCSB, echipe ce se află pe locurile 14, respectiv 11 în clasamentul Casa Pariurilor Liga 1. Burleanu declară că rezultatele modeste din acest început de sezon obținute de cele două nume mari ale fotbalului românesc afectează întreaga competiție. Despre situația antrenorului de la FCSB, președintele federației susține că mulți tehnicieni refuză banca vicecampioanei din cauza mediului de la club.

Prima dată am crezut că doar Dinamo se află în această situație, după care am văzut că și FCSB a intrat într-o situație similară. În primul rând, afectează cele două brand-uri foarte puternic, după care este brand-ul competiției. Când ai doi membri care îți trag în jos brand-ul competiției, înseamnă că și competiția suferă, dar și toți ceilalți participanți, iar la final, bineînțeles, tot fotbalul românesc suferă, fiindcă ambele sunt cluburi de tradiție, cu o bază mare de suporteri la nivel național. E un subiect asupra căruia ar trebui să reflectăm. Sunt două cazuri diferite. La FCSB este și o dificultate pentru managementul clubului de a găsi antrenor. Sunt din ce în ce mai puțini antrenori care își doresc să lucreze în acel mediu mai puțin profesionist”, a declarat Răzvan Burleanu.

FCSB are 4 înfrângeri consecutive în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Hepta.ro
FCSB are 4 înfrângeri consecutive în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Hepta.ro

Șanse minime pentru grupele Europa League

Președintele FRF Răzvan Burleanu a vorbit și despre dubla pe care FCSB o are împotriva formației portugheze Vitoria Guimaraes, în play-off-ul Europa League. Burleanu consideră că jocul formației roș-albastre trebuie să se schimbe pentru a avea șanse reale de a intra în grupe: “Au ajuns într-o situație în care sunt cu spatele la zid și trebuie să arate o altă stare de spirit pentru a se putea impune cu Guimaraes“.

FCSB dispută joi, 22 august, prima manșă a dublei cu Vitoria Guimaraes din play-off-ul Europa League. Turul are loc la Giurgiu, noua “casă” a “roș-albaștrilor” pentru meciurile din cupele europene, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu în Portugalia. Pe banca tehnică a vicecampioanei va sta, în continuare, Vergil Andronache.

  • 4 înfrângeri la rând are FCSB în campionat
  • 1 meci a câștigat Dinamo în această ediție a Casa Pariurilor Liga 1