Fotbal intern

Răzvan Burleanu sare în ajutorul FCSB: „Stadionul Arcul de Triumf este şi pentru fotbal. Am garanţii de la Guvern!” Ce se întâmplă cu barajul Islanda – România

21.05.2020 | 14:33
Razvan Burleanu sare in ajutorul FCSB Stadionul Arcul de Triumf este si pentru fotbal Am garantii de la Guvern Ce se intampla cu barajul Islanda  Romania
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a ţinut să lămurească problema Stadionului Arcul de Triumf, după ce Alin Petrache, omologul de la rugby, şi-a însuşit noua arenă în numele forului pe care îl conduce. Burleanu spune că fotbalul nu poate fi interzis în această bază sportivă.

Răzvan Burleanu: „Dacă vorbim de bani publici, orice sport are acces la baza sportivă Arcul de Triumf“

„Am avut o discuție telefonică foarte clară cu Alin Petrache, lămuritoare. Stadionul Arcul de Triumf este și pentru fotbal. Am avut două scrisori de garanție din partea Guvernului. Dacă vorbim de bani publici, orice sport are voie să aibă acces la această bază sportivă.

ADVERTISEMENT

Noi am discutat și cu MTS, și cu Federaţia Română de Rugby pentru a organiza acolo partide, inclusiv partide feminine și de juniori. Am clarificat lucrurile cu Alin Petrache. Ar fi nedrept să se joace doar rugby acolo“, a declarat preşedintele FRF pentru Prosport.

Alin Petrache susţinuse zilele trecute că noua arenă de lângă mănăstirea Caşin va fi folosită numai pentru sportul pe care îl conduce, după ce FCSB şi Rapid se arătaseră interesate să-şi desfăşoarele partidele de „acasă“ pe acest teren.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu critică celelalte federaţii din România

Răzvan Burleanu a abordat şi problema restartării fotbalului de la noi, chiar dacă alte federaţii europene au decis îngheţarea campionatelor.

„Echipa de management a fost zi de zi la FRF, ceilalți colegi lucrează de acasă. E o situație de criză, pe care trebuie s-o depășim. Va trebui să se dea drumul la fotbal cât mai repede. Mă surpinde poziția altor federații de a întrerupe campionatele“, a spus el conform aceleiaşi surse.

ADVERTISEMENT

„Meciurile trebuie să se desfășoare normal în Liga 1. Niciun meci nu se poate amâna. Fiecare echipă trebuie să-și ia măsuri importante de siguranță. Nu vom susține anularea competițiilor. Îmi doresc ca toate cluburile să pună pe primul plan partea sportivă. Luăm în calcul anularea doar după epuizarea tuturor variantelor“

Când s-ar putea juca barajul Islanda – România

În ceea ce priveşte barajul naţionalei pentru Euro, împotriva Islandei, preşedintele FRF a reamintit situaţia incertă de la nivelul programărilor, dar a afirmat că decizia ar putea fi luată pe 17 iunie.

ADVERTISEMENT

„Va fi un Comitet Executiv al UEFA pe 17 iunie care va stabili datele echipei naționale, Liga Națiunilor și meciurile de baraj. Sunt trei variante pentru meciul cu Islanda. Se poate desfășura în septembrie, octombrie sau noiembrie. Am prefera primele două variante, pentru că, în noiembrie, terenul va fi foarte greu, vor fi condiții improprii. E cea mai proastă variantă, dar nu există un scenariu ideal. Va trebui să facem un compromis“, a încheiat Burleanu.

ADVERTISEMENT