Fotbal intern

Răzvan Burleanu se implică în scandalul FCSB – CSA Steaua. Cere Parlamentului să dea o lege după acest caz

08.05.2019 | 20:36
Razvan Burleanu se implica in scandalul FCSB  CSA Steaua Cere Parlamentului sa dea o lege dupa acest caz

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă cu ocazia prezentării parteneriatului cu Ambasada SUA la București, iar a vorbit despre scandalul dintre FCSB și CSA Steaua. Șeful de la Casa Fotbalului susține că fotbalul din România are nevoie de legi speciale pentru a clarifica situația brandurilor.

Răzvan Burleanu se implică în scandalul FCSB – CSA Steaua

Răzvan Burleanu a cerut ca Parlamentul să reglementeze drepturile asupra mărcilor istorice din fotbalul românesc, toate acestea după ce a văzut situațiile mărcilor Universitatea Craiova, Steaua și Poli Timișoara. Președintele FRF crede că România are un cadru legislativ total neapărat din partea pieței.

”Probabil aţi auzit de acest scandal FCSB versus Steaua. Sau când e vorba de branduri care au dispărut din fotbalul românesc şi pur şi simplu avem dificultatea de a le recupera, fiindcă nu ştim cui aparţin, pentru că noi nu ne-am pus problema în felul acesta atunci când a venit vorba să vorbim despre branduri. Şi asta se întâmplă…”, a spus Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu în timpul unui discurs ținut în cadrul Adunării Generale a FRF. Sursă foto: sportpictures.eu
Răzvan Burleanu în timpul unui discurs ținut în cadrul Adunării Generale a FRF. Sursă foto: sportpictures.eu

“Avem nevoie de un cadru legislativ care să protejeze”

“Vezi şi Craiova, situaţia de la Timişoara. Bineînţeles că avem nevoie de un cadru legislativ în acest sens şi mă bucur că avem reprezentanţi ai Parlamentului României (n.r. în sală). În mod cert ai nevoie de regulamentele Federaţiei, dar nu sunt suficiente. Ai nevoie de un cadru legislativ care să protejeze. Azi, avem un cadru legislativ total neadaptat din partea pieţei”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF (Federației Române de Fotbal).

Gigi Becali a pierdut dreptul de a folosi marca Steaua, toate acestea după ce instanțele au decis că aceasta aparțile celor de la CSA Steaua. În aceeași situație se află și Universitatea Craiova, marcă pentru care se luptă Adrian Mititelu și clubul din Liga 1 Betano.