Sport

Răzvan Burleanu se pregătește de o carieră politică. Ce om important îl susține pe președintele FRF

Răzvan Burleanu își dorește să urmeze o carieră politică după ce va pleca din fruntea Federației Române de Fotbal, fiind susținut din umbră de un personaj important.
25.10.2021 | 18:10
Razvan Burleanu se pregateste de o cariera politica Ce om important il sustine pe presedintele FRF
Răzvan Burleanu se pregătește de o carieră politică. Ce om important îl susține pe președintele FRF
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a dezvăluit planurile lui Răzvan Burleanu după ce va pleca de la cârma Federației Române de Fotbal.

La 29 de ani, Burleanu devenea în 2014 cel mai tânăr președinte din istoria FRF și obține al doilea mandat după ce îl învinge pe Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, propulsat în politică de Vasile Dâncu: „Nu-l interesează fotbalul!”

Dumitru Dragomir a vorbit despre omul din umbra președintelui FRF, considerat un om influent și apropiat al patronului lui CFR Cluj, Neluțu Varga:

„E ajutat și de Dîncu. E rău, dar nu e prost. Faptul că este apropiat serviciilor este un om tare în România. A fost prim-ministru la ceilalți de dreapta, acum e președinte la ăștia de stânga”.

ADVERTISEMENT

Dragomir l-a analizat la sânge pe Burleanu pe care îl consideră doar un „politruc” chiar dacă între timp a mai căpătat experiență la FRF: „Burleanu a mai învățat. La noi când ajunge omul să mai și învețe ceva îl dăm afară. E un politruc bun”.

Cu toate acestea, „Mitică de la Ligă” e de părere că lui Răzvan Burleanu nu îi pasă deloc de rezultatele echipei naționale și de fotbalul românesc în general: „Nu-l interesează performanțele fotbalului românesc. Îl interesează cariera politică. E ajutat și ăsta de servicii. Burleanu e greu de dat jos. Știe bine”, a spus Dumitru Dragomir în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

Cine l-a propulsat pe Răzvan Burleanu în fruntea FRF: „Traian Băsescu l-a adus”

Serghei Mizil a declarat la podcastul „Aproximativ discuții” că Traian Băsescu a fost cel care a instrumentat „Dosarul Transferurilor” pentru a-l ajuta pe Răzvan Burleanu să câștige alegerile la Federația Română de Fotbal:

„Aia a fost o vrăjeală făcută de domnul Băsescu. Cu «Dosarul Transferurilor». Ca să-l aducă pe Burleanu! De ce a avut Giovani chestia aia? Gândește-te că Giovani a mai cochetat în foarte multe țări cu pârnăile! Era obișnuit.

ADVERTISEMENT

Cum să îl compari pe Giovani, care a avut o viață zbuciumată, cu Gică Popescu, care a fost un sportiv de talie mondială, un chitit pe sport, fără vicii. Nu poți să faci sport la nivelul ăla dacă ești un bagabont!

Și toată treaba a făcut-o și ce a fost dureros pentru ei șocul, mai ales pentru Meme-ul săracul și pentru Popescu. După aia a candidat ăsta (n.r. Gică Popescu) A zis nentu Traian că hâț! Și le-a făcut a doua zi și le-a dat la toți cu executare!”.

ADVERTISEMENT