Sport

Răzvan Burleanu, sfat pentru conducătorii CSA Steaua pentru a putea evolua în Liga 1. „Se rezolvă în 48 de ore”

Președintele FRF Răzvan Burleanu le-a transmis oficialilor CSA Steaua modalitatea prin care echipa Armatei poate primi acceptul de a promova în Casa Pariurilor Liga 1.
18.05.2022 | 17:50
Razvan Burleanu sfat pentru conducatorii CSA Steaua pentru a putea evolua in Liga 1 Se rezolva in 48 de ore
ADVERTISEMENT

Oficialii echipei Steaua încearcă să uzeze de toate portițele pentru ca gruparea din eșalonul secund să primească dreptul de a participa la barajul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Președintele FRF Răzvan Burleanu le-a transmis cum se poate întâmpla acest lucru.

Răzvan Burleanu: ”CSA Steaua are două variante”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a comentat situația în care se află echipa de fotbal CSA Steaua și le-a transmis oficialilor grupării din Ghencea ce trebuie să facă pentru ca ”militarii” să aibă dreptul de a juca în primul eșalon al țării.

ADVERTISEMENT

Burleanu a reiterat faptul că în acest moment statutul clubului nu permite participarea la barajul pentru promovare în Casa Pariurilor Liga 1, deși echipa din Ghencea a încheiat play-off-ul ligii a doua pe locul 4, calificant la baraj.

Situația se poate remedia într-un timp extrem de scurt a precizat Răzvan Burleanu care a enunțat și cele două posibilități legale.

ADVERTISEMENT

”Cea mai rapidă procedură este următoarea: să treci clubul de drept public într-o societate pe acțiuni, se poate face în 48 de ore.

Până înainte de începerea sezonului competițional CSA Steaua are dreptul să devină un club de drept privat pentru a putea avea drept de promovare.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua are două variante: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului într-o societate pe acțiuni”, a explicat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă, imediat după încheierea ședinței Comotetului Executiv al FRF.

FRF încurajează investițiile publice în fotbal

Șeful Federației Române de Fotbal a mai spus forul pe care îl conduce încurajează investițiile publice în fotbal dar că, legal, acest lucru este în acest moment împotriva reglementărilor internaționale.

ADVERTISEMENT

”FRF are această viziune, de a încuraja sprijinul statului pentru fotbal. Am avut în ultimii ani investiții destul de mari din partea statului. Când vine vorba de cluburile de drept public, permiteți-mi să vă dau câteva detalii.

În 2011, statutul FRF este modificat și nu mai permite cluburilor de drept public să fie membre ale FRF. În vara anului 2014, statutul se modifică la loc în urma unei comunicări pe care am avut-o personal cu reprezentanții FIFA și UEFA.

În 2018, FRF are o propunere de modificare a legislației sportive, astfel încât cluburile de drept public să fie asimilate cluburilor profesioniste. Propunerea nu a avut însă majoritate în Parlament.

În iulie 2019, FRF permite cluburilor de drept public să se transforme în cluburi de drept privat cu un an înainte de promovarea în Liga 1, cum s-a întâmplat cu FC Argeș, Gloria Buzău. Această hotărâre a CEx este atacată la TAS de FCSB, cu suținere din partea LPF. FRF câștigă la TAS.

FCSB nu se oprește și merge în instanțele civile, iar FRF a câștigat la Tribunalul București. Urmează să ne judecăm în continuare. UEFA confirmă în 2020 că transformarea unui club de drept public într-un club de drept privat nu reprezintă o încălcare de regulament”, a punctat Burleanu.

Cupa României se va derula într-un format nou

Răzvan Burleanu a menționat una dintre principalele teme discutate în cadrul Comitetului Executiv, iar aceasta s-a referit la schimbarea sistemului competițional al Cupei României, începând cu sezonul 2022/2023.

Mai multe detalii vor fi furnizate, însă, în perioada următoare. Pentru moment șeful FRF a ținut să precizeze că vor fi suplimentate fondurile de premiere în Cupă.

”A fost aprobat noul format al Cupei României. Am apelat la compania olandeză HyperCube. Va debuta noul format chiar din următorul sezon competițional.

Vor crește și premiile totale cu aproximativ 50% chiar din primul sezon competițional, urmând ca în perioada 2024-2027 să înregistrăm creșteri și mai mari”, a spus Burleanu.

Formatul în Casa Pariurilor Liga 1 ”e atractiv” și nu se modifică

Șeful FRF a adăugat că formatul în care se desfășoară Casa Pariurilor Liga 1 este unul atractiv și că nu se ia în discuție modificarea acestuia.

Burleanu a reiterat și că primul meci din România la care va fi implementat sistemul VAR este Supercupa programată pe 9 iulie și a comentat fazele litigioase care au decis noua campioană a României.

”Mi-a plăcut play-off-ul, ce să schimbăm? Un sistem competițional nu poate fi modificat în funcție de un moment anume. Un sistem are nevoie de continuitate.

Despre greșelile de arbitraj din finalul de campionat, toate instrucțiunile primite de arbitri la nivel internațional și național merg în aceeași direcție – de a da credit atacului.

Din sezonul următor de Liga 1, toate meciurile vor beneficia de VAR. Vom avea VAR și la Supercupa României din 9 iulie. Acum ne aflăm în ultima fază de certificare a sistemului VAR”, a explicat Burleanu.

ADVERTISEMENT