News

Răzvan Cherecheș, avertisment pentru România: ”Vom intra în valul patru al pandemiei în toamnă”

14.05.2021 | 16:19
Razvan Chereches avertisment pentru Romania Vom intra in valul patru al pandemiei in toamna
ADVERTISEMENT

Răzvan Cherecheș trage un semnal de alarmă, și spune că în opinia sa, în această toamnă România va trece prin valul patru al pandemiei de coronavirus.

Specialiștii susțin că cel mai probabil în toamna acestui an, România se va confrunta cu un al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Profesorul în Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș susține că vom ajunge în această situație pentru că mulți români refuză în continuare să se vaccineze.

Răzvan Cherecheș: “Vom intra în valul patru al pandemiei”

Până acum în România s-au vaccinat peste 3 milioane de persoane. Potrivit lui Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică, campania de vaccinare nu se desfășoară așa cum ar trebui și este mult prea slabă.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv ar fi și acela că deocamdată guvernanții nu au luat măsuri clare în favoarea celor vaccinați.

“La toamnă, în momentul în care încep ploile de toamnă și frigul, vom intra în valul patru, care, din nefericire, va fi relativ amplu în România. Mai mic decât valul trei, pentru că avem deja un procent din populație vaccinat, dar vom avea iarăși o creștere a numerelor în secțiile ATI.

ADVERTISEMENT

Entuziasmul pentru vaccinare va scădea foarte mult pentru că, în momentul de față, nu există nicio modalitate de validare a faptului că te-ai vaccinat.

Cei care nu s-au vaccinat spun că nu are sens să se vaccineze? Țara merge bine, ne relaxăm toți, nu mai e niciun motiv pentru care să mă vaccinez”, susține Răzvan Cherecheș, pentru DigiFM.ro.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri ar trebui adoptate rapid

Profesorul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș este nemulțumit pentru că autoritățile nu au avut în opinia sa, curaj, să introducă măsuri care să favorizeze persoanele vaccinate. În acest sens ar trebui să fie adoptată o legislație specială.

Din data de 15 mai, s-au anunțat relaxarea măsurilor, inclusiv renunțarea la purtarea măștii în aer liber. Răzvan Cherecheș crede că această măsură este binevenită, pentru că vara, riscul de transmitere a virusului în aer liber este foarte mic.

De sâmbătă se vor relaxa măsurile anti-COVID. Într-o primă fază se renunță la purtarea măștii în aer liber. Acesta va fi folosită în continuare în piețe, târguri sau transport public.

De asemenea se va renunța și la restricțiile de circulație pe timpul nopții. Se va elimina și orice restricție care vizează programul magazinelor.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT