News

Când ar putea atinge țara noastră nivelul de imunitate colectivă. Răzvan Cherecheș a dat termenul probabil

Imunitatea colectivă din România ar putea fi atinsă în luna mai, în condițiile în care tulpina Omicron este foarte contagioasă. Avertismentul lui Răzvan Cherecheș.
06.01.2022 | 20:32
Cand ar putea atinge tara noastra nivelul de imunitate colectiva Razvan Chereches a dat termenul probabil
ADVERTISEMENT

Expertul în sănătate publică a dat informații despre momentul în care țara noastră ar putea să aibă imunitate colectivă în fața coronavirusului, mai ales în condițiile în care tulpina Omicron este foarte contagioasă.

Imunitate colectivă în România în mai. Explicația lui Răzvan Cherecheș

Tocmai din cauza acestui lucru, Răzvan Cherecheș a precizat că va dura destul de mult până când va fi atinsă imunitatea colectivă la noi în țară, mai ales deoarece rata de vaccinare de la noi în țară este una mică.

ADVERTISEMENT

Specialistul în sănătate publică de la Universitatea din Cluj a precizat că cercetătorii din Africa de Sud, acolo de unde a izbucnit tulpina Omicron, au precizat că rata de mortalitate scăzută care a fost înregistrată s-a datorat procentului mare de populație imunizată.

„Cercetătorii din Africa de Sud spun că, cel mai probabil, mortalitea redusă se datorează faptului că aproximativ 2/3 din populația din zonă era deja imunizată (fie prin vaccinare, fie prin infecție naturală)”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Aici este vorba de imunizarea obținută prin vaccinare sau prin trecerea prin boală.

În ceea ce privește situația de la noi din țară rata de imunizare naturală nu o cunoaștem. În schimb, ceea ce știm este că rata de vaccinare este una mică, așa cum am precizat.

Expertul a vorbit și despre câte persoane ar putea muri

Răzvan Cherecheș a afirmat că numărul de decese va fi direct proporțional cu rata de imunizare naturală, adică cea obținută prin trecerea prin boală.

ADVERTISEMENT

Într-un final, expertul în sănătate publică a explicat că nivelul de imunitate colectivă va fi atins în luna mai, acesta ar fi momentul în care ne vom putea relua viața în mod normal.

Desigur, dacă nu va apărea un nou mutație și o nouă tulpină a coronavirusului care să ne dea bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

„Rata de vaccinare de la noi o știm, dar nu știm care este rata de imunizare naturală (infecții anterioare) – numărul de decese de la noi va depinde în mare măsură de rata de imunizare naturală

Cel mai probabil că până în luna mai vom atinge nivelul de imunitate de grup prin vaccinare și imunizare naturală, la cât de infecțioasă este tulpina Omicron = ne vom putea relua viața (dacă nu apare o tulpină nouă)”, a mai scris acesta pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT