News

Răzvan Cherecheș și Octavian Jurma, mesaje: “Trebuie măsuri atât de dure încât carierele premierului și președintelui să fie distruse pentru totdeauna” / “Suntem în anarhie sanitară”

Răzvan Cherecheș și Octavian Jurma au oferit mesaje categorice evaluând situația pandemiei, declarând: "Măsurile trebuie să fie atât de dure încât carierele premierului și președintelui să fie distruse pentru totdeauna" / "Suntem în anarhie sanitară".
20.10.2021 | 21:28
Razvan Chereches si Octavian Jurma mesaje Trebuie masuri atat de dure incat carierele premierului si presedintelui sa fie distruse pentru totdeauna  Suntem in anarhie sanitara
ADVERTISEMENT

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a declarat încă de acum trei săptămâni că menținerea școlilor deschise este o măsură egoistă și va crește masiv numărul de infectări.

Medicul Octavian Jurma a declarat zilele trecute că mesajul transmis de către autorități conform căreia vom avea un val patru mai ușor decât Marea Britanie a fost un semnal extrem de periculos.

ADVERTISEMENT

Răzvan Cherecheș, Octavian Jurma, mesaje dure: “Trebuie măsuri atât de dure încât carierele premierului și președintelui să fie distruse” / “Suntem în anarhie sanitară”

“Președintele în loc să își asume responsabilitatea și mesajele triumfaliste și să admită: ‘îmi pare rău, am greșit, am crezut că a trecut’, amână aceste măsuri.

În fiecare minut de acum până luni oamenii se pot infecta și va fi un val care se va propaga mai departe. Ar fi trebuit să își asume măsura dură de lockdown total, cu toate consecințele economice, educaționale și de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fie atât de dure măsurile încât premierul și președintele să își distrugă carierele politice pentru totdeauna, atât de supărați ar trebui să fie oamenii. Asta ar face un om responsabil din perspectiva sănătății publice.

Și eu sunt vaccinat și nu sunt fericit că și noi cei vaccinați trebuie să plătim pentru această situație. Acum când nu s-au dat amenzi o vară și o toamnă întreagă, toate forțele de ordine vor verifica de luni certificatele verzi”, a declarat Răzvan Cherecheș la Digi24.

ADVERTISEMENT

“Nu putem face modelări cu un ritm de testare așa scăzut. Noi creștem chiar cu 10% pe săptămână, dar numerele sunt atât de mari și riscul să stăm la acest nivel câteva săptămâni este real.

Ne uităm la scenariul imunizării de turmă, pentru că decizia asta s-a luat, să ne imunizăm prin infectare.

ADVERTISEMENT

Putem avea un scenariu de tip indian sau scenariul rusesc, o curbă care se aplatizează mai lent și care durează mai mult, ar fi ca o avalanșă care îngroapă întregul sistem medical pe o perioadă mai lungă. 

Ar fi nevoie de măsuri multe și mărunte, ci două-trei măsuri foarte stricte pe care să le poată înțelege toată lumea. Trebuie să ne solidarizăm la numitorul comun cel mai mic, așa cum a făcut premierul Letoniei, care și-a cerut scuze tuturor vaccinaților și au intrat în lockdown total.

Aceste măsuri care sunt gândite pentru a biciui nevaccinații să se vaccineze vor genera ostilitate. Dezastrul pe care îl pot produce niște măsuri pe jumătate în medicină se cunoaște.

Aceste măsuri transferate la nivel local, chiar dacă o săptămână maximum va fi o activitate mai mare de control, apoi se va reveni la normal.

Trebuie luate măsuri atât de dure încât să izoleze familiile unele de alte, precum în Israel. Indiferent cât de dure sau lejere vor fi măsurile, ele vor fi percepute ca o carantină dură, românii se vor plânge că vor fi asupriți.

Trebuie să luăm măsurile de sus în jos, dacă acum intrăm două săptămâni în carantină totală și apoi luăm decizia să mai relaxăm, românii se vor simți mai optimiști.

Suntem în anarhie sanitară și dacă nu se vor respecta aceste măsuri, avem riscul să ajungem la anarhie socială, deoarece oamenii nu vor mai avea unde să fie tratați”, a declarat medicul Octavian Jurma.

ADVERTISEMENT