News

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate, critică deciziile Guvernului: ”După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare”

19.09.2020 | 15:49
Razvan Chereches specialist in sanatate critica deciziile Guvernului Dupa alegeri ma astept sa ajungem la masuri de izolare
ADVERTISEMENT

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate, contestă măsurile luate de Guvern în ultima perioadă, în condițiile în care numărul de cazuri este foarte mare.

”Nu s-a făcut nimic coerent. Toate măsurile care s-au luat pre-alegeri sunt măsuri de ordin popular, pentru a nu afecta intenția de vot”, a afirmat specialistul, conform g4media.ro.

ADVERTISEMENT

Profesor la Universitatea Iowa din SUA, Cherecheș conduce și departamnentul de sănătate publică de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.

Răzvan Cherecheș: Guvernul minimalizează impactul focarelor

Profesorul Universitar spune că numărul cazurilor de coronavirus va crește în perioada următoare. Acesta consideră că după alegeri e posibil să avem din nou restricții.

ADVERTISEMENT

„În toate țările unde a început școala a crescut numărul de cazuri și rata de infecțe, e logic. Numărul crește cu interacțiunea socială dintre oameni. Să nu uităm că acum avem vreme bună, dar vin și ploile de toamnă, iar atunci oamenii vor sta și mai mult în spații închise, pentru a se adăposti. E la fel ca și în cazul gripei, unde nu există nici o legătură cu temperatura scăzută, ci cu faptul că se stă mai mult în proximitate, oamenii respirând unii peste alții.

Avem și redeschiderea restaurantelor, care va duce, de asemenea, la creșterea numărului de cazuri. Sectorul Horeca a fost lovit în plin, dar soluția nu era redeschiderea restaurantelor, ci un sistem de sprijin economic pentru restaurante”, a afirmat Răzvan Cherecheș.

ADVERTISEMENT

Acesta acuză Guvernul că nu s-a gândit decât la alegerile locale, iar criza nu este gestionată corespunzător.

”Nu s-a făcut nimic coerent. Toate măsurile care s-au luat pre-alegeri sunt măsuri de ordin popular, pentru a nu afecta intenția de vot. E o regulă valabilă în toate statele unde au fost alegeri sau sunt alegeri. După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare. Brusc, își vor da seama cei care conduc și gestionează această criză, că avem probleme, că au crescut foarte mult cazurile,” a adăugat profesorul univesitar.

ADVERTISEMENT
  • ”Tot ce se face acum este pentru alegeri. Guvernul minimalizează impactul focarelor, creșterea numărului de cazuri, se joacă cu definiția de caz să mențină aparența controlului până la alegeri. I-am auzit pe prim-ministru și pe ministrul sănătății că situația este sub control? Cum să fie sub control când avem aceste creșteri? Autoritățile s-au lăsat pe tânjală, toți sunt concentrați pe campania electorală. Am asfaltat, am făcut parcări. Bine, e drăguț, dar ce facem cu sănătatea, cu criza asta profundă?” – Răzvan Cherecheș
ADVERTISEMENT