Fotbal intern

Răzvan Ducan, portarul demon și înger pentru FCSB. Cine este puștiul care a apărat în meciul cu Backa Topola

18.09.2020 | 01:59
Razvan Ducan portarul demon si inger pentru FCSB Cine este pustiul care a aparat in meciul cu Backa Topola
ADVERTISEMENT

Răzvan Ducan, portarul demon și înger pentru FCSB! Puștiul de 19 ani în care FCSB și-a pus speranțele în duelul cu Backa Topola a oferit suporterilor echipei roș-albastre o seară pe care nu o vor uita prea curând.

”Roș-albaștrii” se confruntă cu o explozie de cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor și a staff-ului și nu au avut la dispoziție decât 14 fotbaliști pentru întâlnirea din Serbia.

ADVERTISEMENT

Formația finanțată de Gigi Becali a fost la un pas de a pierde la ”masa verde” meciul cu Backa Topola, dar s-a încadrat la limită în protocolul UEFA care cere 14 jucători pe listă, dintre care obligatoriu un portar.

Răzvan Ducan, portarul demon și înger pentru FCSB. A luat goluri caraghioase, dar a fost decisiv la penalty-uri

Astfel că, după ce Andrei Vlad a fost depistat pozitiv, FCSB a fost nevoită să îl folosească în poartă la întâlnirea cu Backa Topola pe tânărul Răzvan Ducan. Acesta a revenit în curtea ”roș-albaștrilor” în această vară, după ce sezonul trecut a evoluat sub formă de împrumut la FC Argeș, formație alături de care a reușit promovarea.

ADVERTISEMENT

În partida cu Backa Topola, Ducan a pus serios umărul la crearea suspansului care s-a menținut pe tot parcursul partidei. Goalkeeper-ul de 19 ani a gafat la trei dintre golurile adversarilor săi.

A treia reușită a celor de la Backa Topola a venit după o ieșire total eronatăa portarului de la FCSB și o bâlbâială comică a acestuia, înainte ca Antonic să înscrie. Și golul de 5-5 a fost primit ușor de Ducan, care a fost învins la colțul scurt. De asemenea, portarul nu a avut reacție la reușita de 6-6 a sârbilor, la care nu a ieșit și nici nu s-a poziționat corect.

ADVERTISEMENT

În schimb, Ducan s-a revanșat la penalty-uri. Atunci când scorul era 2-2, el a apărat penalty-ul executat de Banjac. După lovitura parată de tânărul portar al roș-albaștrilor, niciun alt jucător nu a mai ratat, astfel că parada sa a fost decisivă, iar FCSB a câștigat seria loviturilor de departajare cu 5-4.

Lăudat de Stoichiță și de Ionuț Badea

Răzvan Ducan, portarul demon și înger pentru FCSB, este de patru ani în circuitul echipelor naționale de juniori, iar în acest moment este titularul reprezentativei U19. Despre el, directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, a avut numai cuvinte de laudă.

ADVERTISEMENT

”Este un portar bun, a fost la toate naţionalele de juniori. E foarte talentat. Cred că nu va avea niciun fel de trac pentru că, de exemplu, a jucat cu Spania, chiar în Serbia când am făcut 1-1. Poate soarta îi dă o şansă prin asta, să-l vadă lumea ce poate”, a declarat Stoichiță pentru digisport.ro.

”La prima vedere situaţia pare tragică pentru FCSB, dar sunt convins că toţi jucătorii care vor intra pe teren au valoare să califice echipa. Le trebuie tupeu, asta trebuie să le se insufle acum Pintilii şi Vintilă. Sau cine conduce echipa”, a mai spus oficialul FRF.

La rândul său, Ionuț Badea, antrenorul care l-a folosit sezonul trecut pe Ducan la FC Argeș, a vorbit laudativ despre tânărul portar: ”Are calităţi, un băiat cu picioarele pe pământ cu care am avut o relaţie excelentă. De multe ori am văzut la el o maturitate surprinzătoare, poate, chiar şi atunci când greşea”.

Răzvan Ducan are o înălţime de 1,92 metri, iar idolul său este titularul echipei naționale a României, Ciprian Tătărușanu. Tânărul portar de 19 ani are contract cu FCSB până în 2024, iar meciul cu Backa Topola a reprezentat o șansă uriașă pentru el de a fi luat în seamă ca un posibil înlocuitor pe viitor a lui Andrei Vlad.

Rămâne de văzut dacă oficialii FCSB-ului și membrii staff-ului tehnic vor pune accentul pe gafele lui Ducan de pe parcursul celor 120 de minute, sau pe parada sa decisivă de la penalty-uri. Tânărul portar are șanse să fie titular și în duelul cu Slovan Liberec, care se va disputa joia viitoare, având în vedere că Andrei Vlad nu va ieși din izolare până atunci.

ADVERTISEMENT