Sport

Răzvan Ioan Boanchiș, amintiri din San Marino înainte de Virtus – FCSB: „Viorel Păunescu și Mircea Sandu s-au uitat cu atenție la plaja Grand Hotel Rimini și au preluat stilul”

Răzvan Ioan Boanchiș scoate din cufăr o amintire din San Marino, înainte de Virtus - FCSB, primul meci european al roș-albaștrilor din acest sezon.
09.07.2024 | 11:49
Razvan Ioan Boanchis amintiri din San Marino inainte de Virtus  FCSB Viorel Paunescu si Mircea Sandu sau uitat cu atentie la plaja Grand Hotel Rimini si au preluat stilul
Mircea Sandu și Viorel Păunescu Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB (eu sunt învățat să-i zic Steaua) întâlnește Virtus San Marino. Va câștiga lejer, că meciul e un amical cu adiere de joc oficial, așa că nu îi acord o importantă prea mare. Dar sper să-i dea atenție domnii jucători.

Amintirile lui Răzvan Ioan Boanchiș din San Marino: „Chiar sunt un popor, nu un sat”

În august 2011 am fost în San Marino, cu echipa națională. Sanmarinezii chiar sunt un popor, nu un sat. Napoleon și Garibaldi nu i-au iubit degeaba. Asta nu înseamnă că se pricep și la fotbal. Mai mult decât Liechtenstein. Am glumit.

ADVERTISEMENT

Țin minte că federația din San Marino a suportat absolut toate costurile deplasării. Picase amicalul nostru cu Argentina, de la București, iar sanmarinezii au profitat. Națională a stat la Rimini. Orașul lui Fellini (primul mare regizor care a sesizat în filmele lui americanizarea Europei) are plajă cu nisip fin și hoteluri accesibile. Dar națională a fost cazată la Grand Hotel Rimini. Am scris atunci așa.

„Amurg la Rimini. Soarele în arămie destrămare mângâie coamă palmierilor de la Grand Hotel. Un palat cu parc închis. Într-un foișor – dineu. Spumă de anșoa cu capere. Grand Hotel din Rimini e Palas din Sinaia plus Rex din Mamaia, ridicate la puterea Marii Adriatice și cu mai multe coroane monarhice trecute în cartea de oaspeți. Regelui Carol al II-lea i-ar fi plăcut aici. În hotel, prosperități cu par alb, riduri, bastoane și cărucioare.”

ADVERTISEMENT

„Viorel Păunescu și Mircea Sandu au preluat stilul”

Discret, într-un colț de parc, sub una dintre scările de piatră ale hotelului – un bar de noapte cu nume de contesa desfrânată. Lady Godiva. Iar în parcare, mașini de epoca. Numere de Elveția, opere de artă pe roți la care vreau să cred că a meșterit și regele Mihai, înainte să se nască Margareta.

Am coborât pe plajă de la Grand Hotel. Lux de Monte Carlo. Alei de lemn, umbrele cu seif, totul pe ocru și galben. Pe șezlonguri, milionărese bătrâne.

ADVERTISEMENT

Am arătat cheia camerei și am dat să mă așez într-un șezlong. Beach-boy-ul în pantaloni lungi (modă Fred Perry, tenismanul britanic interbelic, contemporanul francezului Lacoste) mi-a zis: „100 de euro șezlongul!” Am insistat că stau în hotel. Eram mai tânăr, nu știam protocolul. „Dacă n-ați stă în hotel, ar costă 150.” Sau 200, am uitat, fiindcă nu mă interesa.

Am plecat 50 de metri mai încolo, pe plajă populară. Foarte lată, foarte frumoasă, foarte prietenoasă la preț. Patru euro șezlongul.

ADVERTISEMENT

În final, o informație pe care (poate) nu o știați. Viorel Păunescu și Mircea Sandu s-au uitat cu atenție la plaja Grand Hotel Rimini și au preluat stilul. Așa a apărut plaja Caelia din Mamaia.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!