Sport

Răzvan Ioan Boanchiș îl pune pe Belodedici în top lângă Hagi și face o previziune sumbră pentru sezonul viitor: “Dinamo va cădea lejer în B”

Într-un nou editorial FANATIK, Răzvan Ioan Boanchiș face un top al celor mai buni fotbaliști români și are o predicție sumbră pentru viitorul lui Dinamo.
28.05.2024 | 14:55
Razvan Ioan Boanchis il pune pe Belodedici in top langa Hagi si face o previziune sumbra pentru sezonul viitor Dinamo va cadea lejer in B
Răzvan Ioan Boanchiș îl pune pe Belodedici în top lângă Hagi. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

M-am bucurat când Mourinho a spus că azi n-ar mai găsi, cu bani mulți, un fotbalist ca Belodedici. Pe 21.02. 2023 am scris așa în “Fanatik”. “Dacă tot facem topuri, îl prezint și eu pe al meu. Top 10 al meu.

Răzvan Ioan Boanchiș îl pune pe Belodedici în top lângă Hagi și face o previziune sumbră pentru sezonul viitor

Sunt convins că ale dumneavoastră sunt mai izbutite. Așadar, topul meu. 1. Hagi. 2. Belodedici. Și de aici încolo nu mai fac distincții, nu știu cine e pe trei și cine e pe șase sau pe nouă. Voi pune opt fotbaliști în ordine alfabetică.

ADVERTISEMENT

Balaci, Boloni, Dinu, Dumitrache, Dumitru, Lăcătuș, Marcel Răducanu, Răducioiu. Am numai fotbaliști dinainte de 2000. Poate că ar fi avut loc și Chivu.

Iar ca să-l bag pe Mutu, trebuia să renunț la Ilie Balaci sau la Răducioiu sau la Marcel Răducanu. Dintre jucătorii de după 2015, niciunul nu se apropie de Top 300 al meu.”

ADVERTISEMENT

Belodedici a fost strălucitor și la 20 de ani, și la 30, și la 60, avea dreptate Mourinho. După meciul cu “Baloanele de Aur” Stoicikov și Rivaldo s-a remarcat … Nu, nu poliția rutieră!

Poliția rutieră a fost pe locul doi, poliția rutieră a transmis un semnal. S-au remarcat oamenii care trăiesc din lozinci. Când aud clișeul “toți suntem egali în fața legii” mă abțin cu greu și ocolesc întotdeauna vorbele lui Pamfil Șeicaru – “prostia omenească se manifestă prin opinia publică.”

ADVERTISEMENT

Legile nu se fac doar împotriva infractorilor. Legile sunt, în primul rând, în sprijinul cetățeanului. La noi, legile se aplică, de vreo 15 ani, cu preponderență împotriva persoanelor publice, după ce, vreo 65 de ani (45 înainte de 1990 și vreo 20 după), au fost fost doar în folosul persoanelor publice.

Și unde e echilibrul? Nu a fost și nu va fi niciun echilibru în România. Vor spune destui că am venit cu o sofistică în sprijinul lui Belodedici și că “a greșit, trebuie să plătească.” Regret, dar pe iezuiți îi evit.

ADVERTISEMENT

Dinamo trebuia să ajungă direct în C

Câteva cuvinte și despre Dinamo. Sunt bucuros că a rămas în Liga 1, dar, la cum a jucat în returul cu Csiksereda, trebuia să ajungă direct în Divizia C. Dacă va continua așa, la anul va cădea lejer în B, va fi virtual retrogradată înainte de începerea returului.

Dinamo are nevoie de 16 jucători noi, de un antrenor român care a jucat în “Groapă” în anii 2000 și de alți patroni. Domnii de acum n-au nici bani, nici treabă cu fotbalul.

ADVERTISEMENT