Sport

Răzvan Ioan Boanchiș, mesaj special pentru Edi Iordănescu după victoria cu Ucraina: “Edi, insist: speculează momentul!”

După victoria senzațională a României cu Ucraina, scor 3-0, Răzvan Ioan Boanchiș are un mesaj important adresat selecționerului Edi Iordănescu.
18.06.2024 | 16:25
Razvan Ioan Boanchis mesaj special pentru Edi Iordanescu dupa victoria cu Ucraina Edi insist speculeaza momentul
Răzvan Ioan Boanchiș, mesaj special pentru Edi Iordănescu după victoria cu Ucraina. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În America 1994, cu Anghel Iordănescu antrenor, se vorbea despre România lui Hagi. În 2024, după un 3-0 răvășitor (inclusiv la capitolul demnitate națională) cu Ucraina, vorbim despre România lui Edi.

Răzvan Ioan Boanchiș, mesaj special pentru Edi Iordănescu după victoria cu Ucraina

Asta-i marea lui victorie. Pentru mine e comod să fac asta, pentru că în Edi am crezut mereu, dar în această echipă – nu. Ăsta e adevărul, recunosc. Iar despre federație am aceeași părere. Important e că nu-i deloc deplasat să zici România lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Primul articol (deci articol exclusiv legat de speranțele lui în fotbal, nu știre) despre Edi l-am scris eu, în 1996, în cotidianul Sport XXI. Așa s-a întâmplat, n-am niciun merit, dar nici nu voi sta să mă ascund, fiindcă “modestia e pentru proști așa cum păpădia e pentru porci.” (Eugen Barbu, “Jurnal” – a notat chestia asta când avea 24 de ani).

Cu acest 3-0, Edi rămâne în istoria fotbalului nostru (mă confirmă statistica, dar și calitatea adversarului) indiferent ce se va întâmpla mai departe. România n-a dat doar trei goluri. A câțtigat trei meciuri.

ADVERTISEMENT

Unul pe Allianz Arena. Al doilea – cel al efervescenței emoționale – în Marienplatz. Al treilea, în toate locurile din țară în care a existat un televizor.

Îți multumim, Edi! Vreau, totuși, să-ți amintesc că în America ’94, România a fîcut două meciuri excelente (contra Columbiei și contra Argentinei), un meci bun care putea să iasă și el excelent (cu Suedia), un alt meci bun cu SUA și un meci despre care n-aș vrea să amintesc, dar trebuie. Cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Jocul cu Elveția (scor 1-4) a fost al doilea. Edi, te rog să ții cont de asta! Și la mondialul din Italia, după ce a bătut, în prima partidă, URSS (2-0), România a fost învinsă de Camerun. Edi, pune răul în față, ca să nu uite ăștia pe urmă tot binele pe care l-ai făcut!

“Edi, insist: speculează momentul!”

Edi, deja ne-ai depășit așteptările, dar nu știu când vom mai prinde un asemenea moment! În 1994 am fost neverosimil de aproape de o semifinală la mondiale. Și au trecut 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Edi, insist: speculează momentul! Mulți îți vor spune că te vei mai întâlni cu așa ceva. Băieții ăia te mint. Poate că vei mai fi la fel de sus, dar ca antrenor al unei echipe de club, nu la națională. Nici Anghel Iordănescu, nici Hagi n-au repetat (la națională, fiindcă Hagi a repetat la cluburi) ce s-a întâmplat în 1994. Mie nu-mi place cu “acum sau niciodată!” La mine e cu “acum și acum.”

Gândește-te că deja ai reușit cu jucători cotați mai jos decât cei pregătiți de tatăl tău. Acum și acum!

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”