Sport

Răzvan Ioan Boanchiș, omagiu adus selecționerului României: „Pe vremea asta, bărbații de vârsta lui Lucescu nu ies nici în parc”

Răzvan Ioan Boanchiș aduce un omagiu lui Mircea Lucescu, selecționerul naționalei României de fotbal, înaintea „dublei” cu Kosovo și Cipru.
12.11.2024 | 14:31
Razvan Ioan Boanchis omagiu adus selectionerului Romaniei Pe vremea asta barbatii de varsta lui Lucescu nu ies nici in parc
Răzvan Ioan Boanchiș, omagiu adus selecționerului României // Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În 1990, Mircea Lucescu a jucat un sfert de oră în meciul oficial Sportul Studențesc – Dinamo. A făcut-o la o vârstă – 45 de ani – la care bărbații români ieșiți din comunism își mângâiau impudic burțile, pe deasupra sau pe dedesubtul maieului cu găurele.

Răzvan Ioan Boanchiș, omagiu adus selecționerului României: „Pe vremea asta, bărbații de vârsta lui Lucescu nu ies nici în parc”

Asta se întâmpla în timp ce priveau la televizor ședințele CPUN. Câți dintre cei care merg azi pe stadioane știu (dar repede, fără google) ce a fost CPUN? Un precursor benign al combinagelii profesioniste din parlamentul de azi.

ADVERTISEMENT

În noiembrie 2024, Mircea Lucescu va fi de două ori, în trei zile, pe banca echipei naționale. Bărbații de vârstă lui Lucescu nu ies pe vremea asta nici un sfert de ora în parc, iar la farmacie își trimit copiii sau nepoții.  Dacă va citi aceste rânduri, Lucescu se va supără, pentru că e mai activ și mai sprinten în gândire decât cei mai mulți bărbați de 50 de ani.

Pe tik-tok își face reclamă eficientă un băiat care aduce pește în Obor și are ca logo “vindem ce prindem.” Lucescu face ce-i place. De-aia e atât de bun în continuare.

ADVERTISEMENT

„Nu poate convoca 45 sau 50 de jucători”

A luat o echipa națională conturată de un antrenor tânăr și a învățat-o să joace mai tinerește decât înainte, făcându-i să tacă și pe contestatarii selecției.

Nu poate convoca 45 sau 50 de jucători, ca să mulțumească pe toată lumea, dar patronii de cluburi se abțin să-i reproșeze ceva sau o fac pe un ton stăpânit.

ADVERTISEMENT

În anii ’80, echipa națională s-a calificat la turnee finale – contra Cehoslovaciei, la Bratislava, în ’83 și cu Danemarca în ’89, la București – în luna noiembrie. La rândul lor, Steaua, Dinamo și Craiova au obținut, în lunile noiembrie ale anilor ’80, multe calificări în primăvară europeană.

În acest noiembrie, Lucescu pune piedestalul pentru victoriile din 2025, care ne pot duce la mondialele din 2026. Ultima dată am fost la un mondial în 1998.

ADVERTISEMENT

De atunci s-au schimbat câteva generații de jucători, iar despre antrenori nu mai amintesc. Foarte mulți dintre acei antrenori erau chiar buni. Dar niciunul nu a stat aproape o jumătate de secol pe banca, având soluții mai proaspete de la un meci la altul.

ADVERTISEMENT
Horațiu Potra, mercenarul din Legiunea Străină săltat de polițiști, promitea acum 6 luni...
Horațiu Potra, mercenarul din Legiunea Străină săltat de polițiști, promitea acum 6 luni renașterea unui club de tradiție din România: „Voi readuce echipa în top!” » A pierdut primăria la 200 de voturi!
Călin Georgescu s-a afișat cu un ceas elvețian Tissot, la interviul pentru Sky...
Călin Georgescu s-a afișat cu un ceas elvețian Tissot, la interviul pentru Sky News. Cât costă accesoriul de lux purtat de idolul suveraniștilor
Elena și magicianul Robert Tudor, în dificultate la Power Couple. Proba care a...
Elena și magicianul Robert Tudor, în dificultate la Power Couple. Proba care a trimis acasă din concurenți: „Asta s-a combinat cu o situație legată de spații închise”. Exclusiv
Cine sunt cunoștințele din fotbal ale periculosului Horațiu Potra. Oamenii se tem acum...
Cine sunt cunoștințele din fotbal ale periculosului Horațiu Potra. Oamenii se tem acum să vorbească
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în...
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în anonimat. Din ce a ajuns să trăiască acum una dintre cele mai mari campioane ale României
S-a aflat cine este, de fapt, în spatele lui Călin Georgescu. Este păzit...
S-a aflat cine este, de fapt, în spatele lui Călin Georgescu. Este păzit de foști militari din legiunea străină și mercenari români, iar asta nu este tot. Detalii neașteptate
Câți bani se câștigă pe TikTok, în România. Sumele amețitoare produse de influencerii...
Câți bani se câștigă pe TikTok, în România. Sumele amețitoare produse de influencerii folosiți în campania electorală
Regele Charles a dezvăluit marele secret al coroanei purtate de regretata Regina Elisabeta...
Regele Charles a dezvăluit marele secret al coroanei purtate de regretata Regina Elisabeta a II-a. Ce făcea cu bijuteria greoaie când nu o vedea nimeni
“Ar trebui ca votul să devină obligatoriu!”. Soluția psihiatrului Gabriel Diaconu la problemele...
“Ar trebui ca votul să devină obligatoriu!”. Soluția psihiatrului Gabriel Diaconu la problemele actuale ale României
Românii vor avea parte de cea mai scumpă masă de Crăciun din ultimii...
Românii vor avea parte de cea mai scumpă masă de Crăciun din ultimii 20 de ani. „Sărbători la suta de grame sau la bucată”
Alexia Eram, cu gândul la fostul iubit. Fanii au taxat-o imediat
Alexia Eram, cu gândul la fostul iubit. Fanii au taxat-o imediat
Cine e, de fapt, iubitul Ancăi Țurcașiu. E vedetă în showbiz și nu...
Cine e, de fapt, iubitul Ancăi Țurcașiu. E vedetă în showbiz și nu e deloc așa tinerel cum se credea. Călin e și el divorțat
De ce nu sunt arestați Georgescu, Potra, Sechila și ceilalți golani neolegionari
De ce nu sunt arestați Georgescu, Potra, Sechila și ceilalți golani neolegionari
CUTREMUR în POLITICĂ! Au DECIS ACUM! Moment CRUCIAL
CUTREMUR în POLITICĂ! Au DECIS ACUM! Moment CRUCIAL
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano
Cât de mult au ridicat audiențele Realitatea Plus femeia-locomotivă Anca Alexandrescu și candidatul...
Cât de mult au ridicat audiențele Realitatea Plus femeia-locomotivă Anca Alexandrescu și candidatul ezoteric Călin Georgescu
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări!...
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări! A fost inaugurată în 1870 și este inspirată după un palat din Viena